Bloomberg: Vaccinații împrăștie varianta Delta a virusului la fel de mult ca nevaccinații, afirmă un studiu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Este la fel de probabil ca persoanele vaccinate împotriva Covid-19  să răspândească varianta delta a virusului la contactele din gospodărie ca și cei care nu au fost vaccinați, potrivit unui studiu, informează Bloomberg.

Într-un studiu, desfășurat timp de un an pe 621 de persoane din Marea Britanie cu forme ușoare de Covid-19, oamenii de știință au descoperit că încărcătura lor virală maximă a fost similară, indiferent de starea de vaccinare, potrivit unui articol publicat joi în jurnalul medical The Lancet Infectious Diseases. Analiza a mai constatat că 25% dintre persoanele de contact din gospodărie vaccinate tot au contractat boala dintr-un caz index, în timp ce 38% dintre cei care nu s-au vaccinat s-au infectat.

Rezultatele explică într-un fel de ce varianta delta este atât de infecțioasă chiar și în țările cu campanii de vaccinare de succes și de ce cei nevaccinați nu pot presupune că sunt protejați pentru că alții au primit serul. Cei care au fost inoculați au curățat virusul mai repede și au avut cazuri mai ușoare, în timp ce membrii gospodăriei nevaccinați au fost mai susceptibili de a suferi de boli severe și de spitalizare, menționează sursa citată.

Citește mai mult pe site-ul R3Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top