Bomba lui Vlad Voiculescu (USR) și Codul Penal: 5 ani de închisoare pentru grupurile lui Raed Arafat și Manciu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


După ce Parchetul general a deschis dosar penal în scandalul accesărilor presupus ilegale de date, de la ministerul Sănătății, e obligat să se autosesizeze într-un caz încă mai grav, amorsat azi de Vlad Voiculescu pe seama celor care au centralizat, prelucrat și difuzat public datele privind pandemia, adică grupurile lui Raed Arafat și Andi Manciu, CNSU, dar și membri ai guvernului Orban.

”O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale, anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale” a spus azi Voiculescu, potrivit căruia autoritățile ar fi raportat mai puține decese decît cele reale.

Prezentarea de date false ținînd de situația din timpul pandemiei este extrem de gravă, fiind în măsură să afecteze măsurile anti-Covid, la fel cum fake newsurile din media s-a spus că impietează asupra respectivelor măsuri și periclitează viețile cetățenilor, pe cale de consecință. Motiv pentru care, ne amintim, au fost și siteuri închise anul trecut de către guvern.

Iar art. 404. din Codul Penal are prevederi cît se poate de clare:

”Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Întrucât cifrele false, conform lui Voiculescu, nu sunt rezultatul unei greșeli de computer ci al unei metodologii elaborate în deplină cunoștință de cauză, s-ar realiza încadrarea perfectă în jurisprudența autohtonă, potrivit căreia ”acțiunea de a comunica sau de a răspândi știrile, datele, informațiile sau documentele capătă relevanță penală numai sub condiția ca făptuitorul să cunoască, la momentul comiterii, caracterul lor nereal”. (B.T.I.)

UPDATE: ”Nu este exclus să fie mii de morți în plus. INSP validează toate datele despre decese. Nu am nicio îndoială că o diferență există” a venit cu precizări, în această seară, Vlad Voiculescu, la Digi 24, conform inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top