Brâncuşi145 / Lucrări ale celebrului sculptor – vândute cu sume record în licitaţii internaţionale

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Lucrările lui Constantin Brâncuşi au fost vândute, de-a lungul vremii, cu sume record în licitaţiile internaţionale.

Sculptura din bronz “La jeune fille sophistiquee“, realizată de Brâncuşi, reprezintă cea mai bine vândută lucrare semnată de marele artist, la o licitaţie de artă, ocupând locul 5 în topul celor mai scumpe sculpturi adjudecate.

Bronzul, care este un portret stilizat al scriitoarei Nancy Cunard, a fost vândut cu 71 de milioane de dolari (comisioane şi taxe incluse) la o licitaţie organizată în 2018 de casa Christie’s, la New York, stabilind un nou record de preţ pentru o creaţie a artistului român.

Lucrarea, realizată de Constantin Brâncuşi în 1932, ocupă locul 5 în topul celor mai scumpe sculpturi vândute la licitaţii, potrivit presei internaţionale. Pe primul loc în acest top se află lucrarea “L’Homme au doigt” de Alberto Giacometti, vândută cu 141,3 milioane de dolari, urmată de “L’Homme qui marche I” de Alberto Giacometti – 104,3 milioane de dolari, “Chariot” de Alberto Giacometti – 101 milioane de dolari şi “Rabbit” de Jeff Koons adjudecată cu 91 milioane de dolari.

Precedentul record de preţ pentru o lucrare realizată de Constantin Brâncuşi a fost stabilit în anul 2017, când bronzul realizat în 1913 şi intitulat “La Muse Endormie” a fost vândut de casa Christie’s cu 57,4 milioane de dolari. Cu această lucrare Brâncuşi se află pe locul 8 în topul celor mai scumpe sculpturi vândute la licitaţiile de artă, informează Agerpres.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top