Britanicii au testat masiv aproape degeaba: Au descoperit multe cazuri, dar nu au rupt lanţurile de infectare

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Programul sistematic de depistare a cazurilor de COVID-19 şi de identificare a contacţilor (Test and Trace) desfăşurat în Regatul Unit a costat 37 de miliarde de lire sterline, una dintre cele mai mari sume cheltuite vreodată pentru o acţiune de sănătate publică în această ţară, dar rezultatele au fost sub aşteptări, potrivit unui raport publicat miercuri, relatează AFP şi DPA.

Conform concluziilor documentului, programul ‘Test and Trace’ al NHS England ”nu şi-a atins obiectivul principal de a ajuta la ruperea lanţurilor de transmitere a COVID-19 şi de a permite revenirea la o viaţă normală”, respectiv evitarea unui nou lockdown, întrucât a fost lansat în mai 2020 şi două lockdown-uri au fost instituite de la sfârşitul lunii octombrie 2020, cel de-al doilea fiind ridicat progresiv abia între martie şi iulie.

Raportul, întocmit de Comisia parlamentară pentru finanţe publice, mai menţionează că unele dintre obiectivele fixate nu au fost atinse şi altele au fost ”umflate”, scrie agerpres.ro.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top