„Bull run“, sezonul în care investitorii în crypto visează să se îmbogăţească. Pe lângă Bitcoin şi Ethereum mai există peste 6.000 de monede virtuale

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


În universul crypto se învârt la această oră 1,5 trilioane de dolari, cei mai mulţi fiind investiţi în Bitcoin (aproape un trilion), urmat de Ethereum (200 de miliarde). Există însă pe piaţă peste 6.000 de proiecte. Amatorii de crimptomonede au două sezoane importante după care îşi dezvoltă şi strategiile. Sezonul “bull run” (sezonul taurului) este cel în care preţurile criptomonedelor urmează un trend ascendent, iar sezonul “bear market” (sezonul ursului) este când preţurile sunt în scădere. În universul crypto se învârt la această oră 1,5 trilioane de dolari, cei mai mulţi fiind investiţi în Bitcoin (aproape un trilion de dolari), urmat de Ethereum (200 de miliarde), Binance coin (30 de miliarde), Cardano (28 de miliarde), Polkadot (28 de miliarde), XRP (24 de miliarde), Litecoin (15 miliarde) şi aşa mai departe. Bitcoin este cea mai valoroasă criptomonedă, care astăzi depășește 51.000 de dolari pe unitate. Pe locul doi este Ethereum, care se aproape de 2.000 de dolari. Despre aceasta s-a vorbit destul de mult şi în mainstream media. Însă, acum, pe piaţa crypto sunt peste 6.000 de monede. În timp ce Bitcoin este o platforma de generația 1, neavând altă funcţionalitate decât stocarea şi transferul monedei digitale (este aurul digital), datorită funcționalității sale Ethereum este considerată o platformă blockchain de generația a 2-a, care pe lângă stocarea şi transferul de valoare, poate opera cu aceasta într-o manieră descentralizată. Majoritatea criptomonedelor funcţionează pe platforma Ethereum.

Citește mai mult pe site-ul Adevărul

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top