Câinele pentru depistarea COVID-19 al MAI a semnalat trei pasageri ca fiind infectați, însă doar unul a ieșit pozitiv la test și acela fiind complet vaccinat

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Câinele de miros COVID-19 folosit într-un proiect pilot pe Aeroportul Sibiu a semnalat trei persoane ca fiind infectate cu sars-cov-2, potrivit unei informări a Poliției Române. Cel confirmat pozitiv la testul rapid era o persoană vaccinată complet. Ceilalți doi pasageri, unul trecuse prin boală în iulie, altul a avut test negativ.
„Seara trecută, la zborul W6 3778 MADRID-SIBIU, dintre cei 151 de călători, 22 au fost plasaţi în carantină si o persoană în izolare. Câinele de miros Covid a semnalat 3 persoane ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis poliția.

Primul pasager semnalat a fost plasat în izolare, fiind depistat de câinele antrenat ca fiind infectat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP, acesta a ieșit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU Sibiu, pentru investigații de specialitate și confirmare sau infirmare a bolii. Persoana depistată pozitiv, avea cele 2 doze de vaccin făcute, precizează sursa citată.

A doua persoană, semnalată de câine ca fiind infectată, a fost testată, rezultatul fiind negativ. Urmează ca aceasta să intre în carantină 14 zile, cu recomandare de testare PCR în ziua 5.

Cea de-a treia persoană semnalată de câine a prezentat documente de ieșire din boală, din data din 17.07.2021.
Pentru prima dată pe un aeroport din România, la Sibiu, persoanele cu COVID-19 care tranzitează Aeroportul Internaţional vor putea fi depistate de câini poliţişti special antrenaţi. Este vorba despre un proiect pilot care se va derula pe o perioadă de 60 de zile, conform unei hotărâri aprobate în iulie de CNSU, relatează HotNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top