Canada adaugă paralizia facială pe lista efectelor secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Agenția de sănătate canadiană explică faptul că paralizia Bell reprezintă un episod de slăbiciune sau paralizie a mușchilor feței, adăugând că manifestarea este „de obicei temporară”. Printre simptome, Health Canada enumeră pierderea sensibilității feței, dureri de cap și salivație excesivă.

Numărul cazurilor de paralizie Bell raportate în Canada la persoane vaccinate este de 311. Nu înseamnă că serul anti-Covid a fost cauza specifică, menționează agenția.

Începând cu 30 iulie, reacția adversă s-a manifestat la 206 persoane care au primit Pfizer, 67 Moderna, 37 AstraZeneca.

Pe eticheta vaccinului Moderna figurează deja atenționarea leagată de paralizia Bell.

În Canada, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate peste 50 de milioane de doze de vaccin. Health Canada spune că 2.849 de pacienți au raportat efecte secundare grave, cum ar fi inflamația inimii, reacții alergice, cheaguri de sânge și sincope.

Health Canada recomandă celor care se confruntă cu simptome de paralizie Bell să solicite asistență medicală.

„Vaccinurile Covid-19 continuă să fie sigure și eficiente împotriva Covid-19”, spun autoritățile din domeniul sănătății.

Beneficiile vaccinurilor depășesc întotdeauna posibilele riscuri – dovezile științifice arată că reduc decesele și spitalizările provocate de Covid.

Sursa: SmartRadio

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top