Cartea de identitate electronică nu este obligatorie (deocamdată), dar nici nu poţi călătorii în UE fără ea, spun autoritățile

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Cartea de identitate electronică nu este obligatorie, dar fără ea nu poți să mai pleci în vacanțe în străinătate, a spus Șeful Autorității pentru digitalizare, Octavian Oprea, informează Alephnews.

Cartea de identitate electronică o să înceapă să fie eliberată de la 1 septembrie și exista o perioadă de grație de doi ani. Adică din 2023 vom avea nevoie de buletin cu cip ca să mergem în Uniunea Europeană, precizează sursa citată.

El va conține datele datele personale în format electronic, semnătura și amprentele tale digitale. De la 18 ani va trebui  schimbată din 10 în 10 ani, până la 70 de ani. După, are valabilitate nelimitată.

Cine nu vrea să aibă carte de identitate cu cip, din motive religioase ori de altă natură, poate să refuze și să aibă un document clasic, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top