Cartea de identitate nu va mai conține informații legate de genul deținătorului, pentru a evita discriminarea

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


În 2019, Curtea Constituțională a Belgiei a anulat prevederile legii transgender din 25 iunie 2017, considerate nerezonabil de restrictive și, prin urmare, discriminatorii. Curtea a considerat că menținerea categoriilor binare – masculin sau feminin – pentru înregistrarea sexului în certificatul de naștere a fost incompletă. Guvernul federal intenționa să rezolve acest aspect neconstituțional, dar nu era clar cum să procedeze în această etapă.

Genul „X” abandonat

O opțiune a fost adăugarea unui sex cu semnul „X” pe cărțile de identitate. Dar, în cele din urmă, guvernul a decis să renunțe la referința la gen, potrivit unei note politice pentru 2022 transmisă Camerei.

Miniștrii Justiției, Vincent Van Quickenborne și Afacerilor Interne, Annelies Verlinden (CD&V), precum și secretarul de stat pentru Egalitatea de șanse, Sarah Schlitz, au pregătit împreună un proiect de lege în acest sens.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top