Cât ajută vaccinarea – cu 85% din populație vaccinată, Olanda impune noi restricții din cauza creșterii infectărilor

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Olandezii se confruntă cu o perioadă de restricții de trei săptămâni, în care barurile și restaurantele se vor închide mai devreme, iar evenimentele sportive se vor desfășura fără public, relatează Reuters, scrie Mediafax. Radoiul public NOS a anunțat că măsurile, primele din Europa de Vest de la începutul verii, vor intra în vigoare sâmbătă seara, în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de COVID-19, care a atins joi un record. Oamenii vor fi îndemnați să lucreze de acasă cât mai mult posibil, iar în următoarele săptămâni nu va fi permis accesul publicului la evenimentele sportive, inclusiv la meciurile de fotbal. Școlile, teatrele și cinematografele vor rămâne deschise.

Cabinetul premierului interimar Mark Rutte va lua o decizie finală în timpul unei ședințe de guvern care va avea loc vineri și va anunța noile măsuri în timpul unei conferințe de presă. Nu a fost clar dacă guvernul va adopta o recomandare sensibilă din punct de vedere politic a principalului său grup consultativ privind pandemia, de a limita accesul în locurile publice persoanelor care au fost complet vaccinate sau care au avut COVID-19 după perioada de izolare. Noile infecții cu coronavirus în această țară de 17,5 milioane de locuitori au crescut rapid după ce măsurile de distanțare socială au fost abandonate la sfârșitul lunii septembrie și au atins joi un record de aproximativ 16.300 de cazuri în 24 de ore. Noul val de infecții a pus presiune asupra spitalelor din întreaga țară.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top