Cât ajută vaccinarea? Cu peste 80% cetățeni vaccinați cu prima doză, Spania intră în valul șase al pandemiei

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministerul spaniol al Sănătăţii a raportat luni 49.802 de contagieri cu noul coronavirus şi 103 decese în acest sfârşit de săptămână, ceea ce ridică incidenţa la 381 de cazuri la aproape 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, relatează marţi EFE. Situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în regiunea Navarra (nord), unde media naţională este triplată, însă şi alte regiuni se află în risc înalt, cu peste 500 de cazuri, mai ales Ţara Bascilor (nord), Aragon (nord-est), alături de Castilla şi León (centru nord) şi de insulele Baleare (Marea Mediteraneeană), scrie Agerpres.

Navarra şi Ţara Bascilor se situează în fruntea incidenţei în ce priveşte minorii de sub 11 ani, cu 2.395 şi respectiv 2.011 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Gradul de ocupare la terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 se menţine de asemenea ridicat şi a ajuns la 12,5 % din paturile disponibile în întreaga ţară. Mai multe oraşe depăşesc 20 % din ocuparea paturilor la ATI precum Catalonia, La Rioja şi Ţara Bascilor, în timp ce la Navarra a ajuns la 18,6 %.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top