Cât de bună e tehnologia ARN mesager? Vaccinul antigripal de la Moderna dă rezultate mai slabe decât ale serurilor existente

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Compania americană Moderna a anunţat vineri că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva gripei şi bazat pe tehnologia ARN mesager a furnizat rezultate promiţătoare într-o fază incipientă a unui studiu clinic, dar mai slabe decât cele generate de serurile de acelaşi tip care există deja pe piaţă, în special în ceea ce priveşte persoanele vârstnice, informează Reuters.

Compania Moderna, al cărei sediu general se află în oraşul Cambridge din statul american Massachusetts, a precizat în cadrul unei prezentări oficiale pentru investitori că nivelurile de anticorpi generate de vaccinul său antigripal – conceput pentru a neutraliza toate cele patru tulpini principale ale virusului gripal – într-un stadiu incipient al unui studiu clinic nu au fost la fel de robuste pentru categoria vârstnicilor precum cele furnizate de vaccinul antigripal Fluzone HD produs de compania Sanofi, scrie agerpres.ro.

„Pe de-o parte, anticorpii au crescut până la niveluri bune, dar, pe de altă parte, aceste niveluri nu au fost la fel de ridicate sau mai bune decât cele oferite de unele vaccinuri cu eficacitate înaltă, precum Flublok şi Fluzone HD”, a declarat Michael Yee, analist al Jefferies Group.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top