Ce fac Big Data în guvernanța globală? Inteligența Artificială va conduce statele în locul politicienilor

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Două paradoxuri asociate cu Big Data sunt deosebit de relevante pentru guvernanța globală. În primul rând, în timp ce promite să sporească capacitățile oamenilor în guvernare și în alte domenii, Big Data implică, de asemenea, un rol din ce în ce mai independent pentru algoritmi, artefacte tehnice, internetul lucrurilor și alte obiecte, care pot reduce controlul actorilor umani. În al doilea rând, Big Data implică noi transgresiuni ale limitelor, pe măsură ce datele sunt reunite din surse multiple, inclusiv clicurile utilizatorilor web și fluxurile de date provenite de la senzorii mașinilor, creând totodată noi conflicte de limite, deoarece actorii puternici încearcă să obțină avantaje prin controlul Big Data și excluderea concurenților.

Aceste schimbări nu se referă doar la noi surse de date pentru factorii de decizie la nivel mondial, ci semnalează schimbări mai profunde în caracterul guvernanței globale. Big Data se bazează pe creșterea exponențială a datelor provenite din surse noi, cum ar fi click-urile pe internet sau senzorii mașinilor. Ele contrastează cu bazele de date convenționale, care sunt cel mai adesea delimitate și gestionate în conformitate cu standarde specifice și în scopuri prestabilite. Big Data poate implica fluxuri continue de date care sunt procesate, analizate și furnizate imediat utilizatorilor, spre deosebire de sondajele periodice a căror procesare poate dura luni sau ani. În sens mai larg, au fost identificate trei caracteristici distinctive ale Big Data în comparație cu datele mai convenționale: volumul, varietatea și viteza (cei „3V”). Big Data sunt deosebit de relevante pentru guvernanța globală în două moduri care sunt destul de diferite de utilizările mai convenționale ale statisticilor și ale altor date în afacerile internaționale

Citește mai mult pe site-ul ZiuaNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top