Ce facem cu fake news-urile vacciniștilor ? Propaganda Vaccinistă plină de minciuni

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Când pandemia de Sars-CoV-19 era la început şi primele vaccinuri începuseră să apară o serie de informaţii care circulau au fost rapid catalogate ca „Fake News”. Fact-checkers-i i-au denunţat pe cei care propagau aceste informaţii ca fiind nişte simple trompete (proxy) ale propagandei ruse sau chinezeşti, în funcţie de zona geografică. La noi în România s-a ajuns chiar pentru o scurtă perioadă ca anumite situri care promovau astfel de informaţii să fie blocate, evident propaganda mincinoasă pro-vaccin a rămas nederanjată.

Cu timpul, o parte din îngrijorările legitime ale celor care refuzau vaccinul s-au dovedită a fi reale dar clasificările „fact-checkers-ilor” nu s-au mai schimbat. O dovadă în plus că ştiinţa şi faptele concrete nu pot influenţa credinţele deja formate, doar că disonanţa cognitivă îi afectează de această dată pe promotori vaccinului.

Dincolo de teorii conspiraționiste putem observa un întreg lanţ al minciunii, au minţit jurnaliştii „acreditaţi” au minţit verificatorii faptelor (fact-checkers) au minţit televiziunile au minţit politicienii şi în momentul de faţă e imposibil să mai ştergi muntele de fecale.

Citește mai mult pe site-ul Războiul Informatic.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top