Cei 40 de noi miliardari care s-au îmbogățit luptând cu Covid-19

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Unii dintre miliardari au făcut avere dezvoltând noi vaccinuri și tratamente promițătoare cu anticorpi, în timp ce alții au vândut teste de diagnosticare și echipamente de protecție personală foarte necesare în pandemie.

La scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia globală (pe 11 martie 2020), piețele s-au prăbușit și economiile din întreaga lume au intrat în recesiune. În același timp, sute de miliardari au căzut din rândurile listei Forbes World’s Billionaires, surprinzând un instantaneu al impactului pandemiei asupra averilor celor mai bogați oameni din lume.

Un an mai târziu, lucrurile nu ar putea fi mai diferite: un număr record de 493 de noi miliardari s-au alăturat listei, impulsionați de o piață bursieră în plină expansiune și de stimulente economice fără precedent. Printre acești nou-veniți se numără cel puțin 40 de noi intrați care și-au burdușit conturile în cadrul unor companii implicate în lupta împotriva Covid-19. Unii, cum ar fi directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, și cofondatorul BioNTech, Uğur Șahin, au devenit nume cunoscute datorită vaccinurilor pe care le-au dezvoltat. Alții s-au îmbogățit producând orice, de la echipamente de protecție personală și teste de diagnosticare, până la tratamente cu anticorpi și software menit să ajute autoritățile să programeze campaniile de vaccinare – esențiale pentru redeschiderea economiilor și revenirea la viața normală.

Citește mai mult pe site-ul Opoziția.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top