Cheagurile de sânge apărute după vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson pot fi prevenite. Ce soluţii au găsit cercetătorii

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Oamenii de știință din Germania susțin că au găsit soluția pentru ca vaccinurile Astrazeneca și Johnson & Johnson să nu mai producă cheaguri de sânge.

Rolf Marschalek, de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, afirmă într-o lucrare științifică preluată de Financial Times, că problema vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson este că acestea duc proteina spike a virusului SARS-CoV-2 în nucleul celulelor. Soluția ar fi ca proteina spike să fie transportată în lichidul intracelular, spune cercetătorul.

De remarcat că vaccinurile ARN, Pfizer și Moderna conduc proteina spike a virusului direct în lichidul intracelular și de aceea nu se mai produc mutațiile care duc la apariția cheagurilor de sânge. De altfel, Financial Times mai scrie că Johnson&Johnson a luat deja legătura cu laboratorul condus de profesorul german pentru a implementa o soluție. Practic, trebuie să modifice secvența proteinei spike, astfel încât aceasta să nu se mai dividă și să ducă la alte mutații. „Susţinem cercetarea şi analiza continuă a acestui eveniment rar, pe măsură ce lucrăm cu experţi medicali şi cu autorităţile globale din domeniul sănătăţii. Aşteptăm cu nerăbdare să examinăm şi să facem cunoscute datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile„, a comunicat Johnson&Johnson.

La rândul său, profesorul Marschalek a declarat că a prezentat concluziile laboratorului său Institutului Paul-Ehrlich al guvernului german şi organismului consultativ al ţării privind vaccinarea şi imunizarea. „Au fost surprinşi de descoperirile noastre, pentru că nimeni nu se gândea la problema îmbinării” , a declarat acesta, notează România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top