China Comunistă a lovit criptomonedele

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


S-a înregistrat o fluctuaţie în tranzacţiile cu criptomonede, după ce China a avertizat băncile în legătură cu folosirea acestora. La un moment dat, cea mai cunoscută criptomonedă, Bitcoin, a fost tranzacţionată la mai puţin de jumătate din valoarea maximă pe care a atins-o în aprilie, transmite BBC.

Cotaţiile criptomonedelor au scăzut şi cu 20%, în mai puţin de o oră. Ulterior, monedele virtuale au recâştigat din pierderi, însă se menţin instabile. Recentele turbulenţe survin pe fondul noilor restricţii oficiale impuse folosirii criptomonedelor de băncile din China.

Corecțiile abrupte din piața criptoactivelor au “șters” peste 600 miliarde de dolari din capitalizarea monedelor virtuale în ultima săptămână. Valoarea de piață a celor peste 7.000 de criptomonede monitorizate de CoinGecko a scăzut la 1.900 miliarde de dolari, de la peste 2.500 miliarde de dolari în urmă cu o săptămână, scrie Bloomberg. Bitcoin, cea mai cunoscută și mai valoroasă monedă virtuală, a pierdut aproape 40% din capitalizare în intervalul analizat, după ce Tesla a anunțat că nu mai acceptă plățile cu moneda virtuală, Elon Musk alimentând și mai mult vânzările cu remarci contradictorii legate de investiția de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin a producătorului auto, notează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top