CHINA comunistă vrea o nouă ordine mondială

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Xi a avertizat împotriva decuplării economice și a solicitat o nouă ordine mondială

Xi Jinping a cerut o nouă ordine mondială, folosind un discurs la evenimentul emblematic al Chinei pentru a lansa un atac acoperit împotriva conducerii globale a SUA și pentru a avertiza împotriva decuplării economice.

„Afacerile internaționale ar trebui să fie gestionate de toată lumea”, a declarat președintele chinez la Forumul Boao pentru Asia, eveniment drept răspuns al Chinei către Forumul Economic Mondial de la Davos. Summitul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei coronavirusului.

Xi Jinping nu a numit SUA în discursul său de 18 minute, dar a subliniat eforturile Washingtonului de a decupla lanțurile de aprovizionare și de a împiedica vânzarea unor semiconductori critici americani și a altor produse de înaltă tehnologie companiilor chineze precum Huawei.

„Regulile stabilite de una sau mai multe țări nu ar trebui impuse altora, iar unilateralismul țărilor individuale nu ar trebui să dea ritmului întregii lumi”, a spus el.

Acesta a făcut comentariile la doar câteva zile după ce Joe Biden, președintele SUA și premierul japonez Yoshihide Suga s-au angajat să lucreze împreună pentru a se opune constrângerilor chineze din sudul și estul Mării Chinei.

Washingtonul și alte guverne occidentale au fost, de asemenea, extrem de critice cu privire la reprimarea de către Beijing a Hong Kong-ului și a abuzurilor asupra drepturilor omului împotriva musulmanilor uigur din Xinjiang.

„Împuternicirea altor persoane și amestecul în afacerile interne ale altor țări nu vor fi bine primite”, a spus Xi.

În ciuda tensiunilor geopolitice, întreprinderile americane sunt dornice să-și extindă operațiunile în China, care a înregistrat o creștere economică de 18,3 la sută de la an la an în primele trei luni ale anului 2021. În special, băncile americane au fost dornice de a-și deschide treptat piețele financiare la Beijing.

Printre directorii occidentali programați să participe la Forumul Boao se numără directorul executiv Apple, Tim Cook, președintele Goldman Sachs, John Waldron, șeful Tesla Elon Musk și Stephen Schwarzman de la Blackstone.

Shi Yinhong, directorul Centrului pentru Studii Americane de la Universitatea Renmin din Beijing, a declarat că nu există nicio îndoială că SUA a fost ținta remarcilor lui Xi. „În ochii Chinei, SUA sunt încă hegemonice”, a spus el.

Președintele Chinei a cerut, de asemenea, o cooperare globală mai strânsă pentru dezvoltarea, fabricarea și distribuirea vaccinurilor Covid-19 pentru a îmbunătăți accesul în țările în curs de dezvoltare.


„Vrem să facem [vaccinul] cu adevărat accesibil și accesibil pentru oamenii din toate țările”, a spus acesta.

Vaccinurile chineze dezvoltate de Sinopharm, Sinovac și CanSino au fost deja produse în țări care au semnat inițiativa sa pentru centură și drumuri, inclusiv Brazilia, Emiratele Arabe Unite și Malaezia.

Xi a insistat că vaccinurile sunt bunuri publice globale și a promis că va oferi mai mult ajutor țărilor în curs de dezvoltare pentru a depăși pandemia și pentru a căuta o cooperare globală mai largă în domeniul sănătății publice și al medicinei tradiționale, notează România Liberă.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top