Chinezii recunosc: vaccinurile lor nu sunt suficient de eficiente împotriva Covid-19

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Chinezii se află în mijlocul unei controverse după ce un studiu realizat în Chile a scos la iveală că vaccinul Coronavac are eficacitate aproape de zero. Serul chinezesc oferă o protecție de doar 3% împotriva Covid-19 după prima doză.

În ciuda eficienței reduse, vaccinul Coronavac a ajuns și este utilizat într-un număr mare de țări, mai ales din Asia de Sud-Est și America Latină.

Vaccinurile chinezeşti nu sunt suficient de eficiente, a anunțat și şeful Centrului de Control al Bolilor din China Gao Fu, citat de Radio Kossuth. Într-o conferinţa de presă, oficialul chinez a afirmat că se are în vedere creşterea eficienţei vaccinurilor prin folosirea unor amestecuri de diferite vaccinuri.

Declarațiile au fost rapid cenzurate

Postările despre remarcile lui Gao au fost rapid cenzurate. Într-o postare pe Weibo, acum indisponibilă, influentul cont „Vaccines and Science” a spus că remarcile lui Gao sunt „foarte sincere”. Dar a reamintit, de asemenea, cititorilor că administrarea dozei era încă importantă pentru protejarea țării.

„Este prima dată când un oficial guvernamental a recunoscut public că rata de protecție este o preocupare în procesul de vaccinare”, spune Yanzhong Huang, senior pentru sănătate globală la Consiliul pentru relații externe.

China a dezvoltat până în prezent patru tipuri de vaccinuri şi până la sfârşitul anului se estimează că va fabrica 3 miliarde de doze, informează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top