Vlad Voiculescu: Cifre Covid-19 măsluite înainte de alegeri. DNA ar fi trebuit să înceapă o anchetă

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Declarațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu cazurile COVID-19, au luat amploare. 

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a scris pe Facebook, că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, într-un comentariu la postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că, anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, miercuri, care ar putea fi consecințele unui astfel de schimb de replici, între un fost și actual ministru. 

„Faptul că cifrele au fost măsluite am semnalat noi, toată presa independentă, din luna decembrie. Cu toții am condamnat organizarea de alegeri în plină pandemie. Așa ceva nu se întâmpla nicăieri în lumea civilizată. Ca urmare, rezultatul votului a fost unul profund distorsionat. Ce spune domnul ministru Vlad Voiculescu este atât de grav, încât, în orice justiție, acum ar fi trebuit ca DNA să înceapă ancheta. De ce spun acest lucru?! Prin măsluirea cifrelor, s-a forțat sistemul medical românesc – eu sunt foarte preocupat de ce a spus domnul Voiculescu – și, practic, au murit oameni. Deci, trebuie să aflăm cine sunt cei responsabili. Cine a hotărât așa ceva? Cine își asumă răspunderea? Premier, în acel moment, era domnul Ludovic Orban. Deci, vorbim acum despre oameni care s-au îmbolnăvit și au avut sechele grave. Trebuie luate măsuri”, a spus Bogdan Chirieac, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

„Domnul Vlad Voiculescu trebuie chemat imediat pentru audieri”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Deci, vă dați seama?! Acolo s-au raportat cifre false, acest lucru e atât de grav, încât am putea avea probleme mari cu Organizația Mondială a Sănătății. S-a forțat sistemul medical. Asta înseamnă că au fost mai multe infectări, mai multe decese. Procuratura trebuie să determine câți oameni au murit”, a mai zis analistul, informează DC News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top