Dacian Cioloş: Nici un vaccin sau tratament nu trebuie să fie obligatoriu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat joi, la Digi24, faptul că nu susţine vaccinarea obligatorie şi că atunci când vine vorba de un tratament medical, nimeni nu te poate obliga să îl urmezi, statul cu atât mai puţin.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanţă străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a declarat Cioloş.

Întrebat dacă s-a vaccinat anti-COVID, fostul premier a răspuns că nu i-a venit încă „rândul”.

„Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul şi insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în faţa COVID. Şi mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea, care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidităţi şi va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în ţară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a spus Cioloş.

Totodată, copreşedintele USR-PLUS a menţionat faptul că legea vaccinării ar trebui să îmbunătăţească cadrul de finanţare al vaccinurilor.

„Trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive şi pentru sănătatea populaţiei să existe finanţări pentru vaccin”, a subliniat liderul PLUS, conform The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top