Deputatul Ciprian-Titi Stoica (AUR): România poate și trebuie să producă tramvaie 100% românești

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a afirmat că în acest moment flota de tramvaie din municipiul București se află într-o stare precară, o consecință a incompetenței autorităților care nu au fost capabile să întrețină și să dezvolte acest mijloc de transport urban.

La 4 Mai 1971, intrau în exploatare primele tramvaie 100% de concepție și producție românească. Vagoanele articulate de tip V3A-93, produse la URAC Lizeanu-București, au fost navele amiral ale flotei ITB (apoi STB) până la jumătatea anilor ’90. Din păcate, întreținerea și dezvoltarea flotei de tramvaie din București și din alte orașe importante ale României, nu a ținut pasul cu dezvoltarea economică și demografică. Afectat de incompetență, contracte oneroase, nepăsare și chiar rea-voință pe alocuri, transportul public de călători este încă una dintre rănile deschise ale guvernărilor dezastruoase din ultimii 30 ani”, a precizat Ciprian-Titi Stoica într-o postare pe Facebook.

În acest context, parlamentarul AUR a promis că, în calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților, va depune toate eforturile pentru ca societatea publică de transport în comun să fie dotată cu cu tramvaie performante, moderne și fiabile, produse în România, scrie 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top