Col. Gheorghiță: Sunt convins că există o subraportare a reacțiilor adverse cauzate de vaccinuri

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a declarat convins, într-o intervenție la Digi24, că există o subraportare a cazurilor de reacții adverse după inocularea vaccinurilor pentru COVID-19 și că numărul real nu este cunoscut.

Valeriu Gheorghiță a încurajat oamenii să raporteze reacțiile adverse pe care le-au înregistrat. „Perioada de raportare este de 28 de zile de la data administrării dozei”, a precizat Gheorghiță.

Raportările pot fi făcute online, dar și pe hârtie.

Din decembrie 2020, când a fost dat startul campaniei de vaccinare, au fost raportate, conform CNCAV, 8.270 de reacții adverse, 4.306 după vaccinul Pfizer, 551 după Moderna și 3.413 după AstraZeneca. CNCAV precizează că 93 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate în România 1.658.269 persoane, din care 890.347 au primit o doză, iar 767.922 – ambele doze, notează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top