Colonel american: Echipamentul abandonat în Afganistan va fi copiat de China şi folosit împotriva SUA

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Armele şi echipamentele militare americane abandonate de administraţia Biden din Afganistan vor fi studiate şi copiate de China şi Rusia şi apoi vor fi utilizate împotriva intereselor americane, a declarat lt. colonelul (r) Oliver North – comentator politic american, istoric militar, veteran al războiului din Vietnam şi fost membru al Consiliului Naţional de Securitate – pentru ediţia de miercuri a SiriusXM, Breitbart News Daily, cu gazda Alex Marlow.

Administraţia Biden a lăsat în urmă „unele dintre cele mai sofisticate arme şi echipamente pe care le-am făcut vreodată pentru armată”, a declarat North. El a avertizat: „Vor fi copiate în China, în Rusia. Şi vor fi folosite împotriva noastră în campaniile viitorului”.

North a prezis că reţeaua talibană, ISIS şi reţeaua Haqqani vor deveni împreună „cea mai bună întreprindere criminală armată din istoria omenirii” din cauza abandonului, de către Pentagon, a echipamentelor militare, vehiculelor şi armamentului din Afganistan.

Colonelul a mai subliniat că „ce se întâmplă cu o mulţime de [echipamente abandonate] este că acestea sunt târâte peste graniţă în cutii Conex şi în camioane. Un HET este un transportator de echipamente grele. Când descărcăm un tanc – un M1 de pildă, 70 de tone – de pe o navă şi îl aşezăm pe debarcader, este încărcat pe un HET şi transportat la locul în care va lupta, pentru că nu vrei să uzezi şenilele şi nu vrei să consumi mai mult combustibil decât e nevoie”.

Talibani urcaţi pe vehiculele auto blindate ale armatei americane,  capturate după preluarea controlului asupra armatei afgane, Kabul, 31  august 2021Talibani urcaţi pe vehiculele auto blindate ale armatei americane, capturate după preluarea controlului asupra armatei afgane, Kabul, 31 august 2021 (Hoshang Hashimi/AFP via Getty Images)

Transportoarele de echipamente grele au fost utilizate pentru transportul a două tancuri M1 din Afganistan în Pakistan, a afirmat North. El a remarcat: „Se vor îndrepta spre un port, unde vor fi încărcate la bordul unei nave şi duse în China comunistă pentru studiu. Asta se întâmplă cu eşantioane de cinci până la zece bucăţi din fiecare echipament. Apropo, talibanii se îmbogăţesc în acest sens. Le vând”.

Blogul Oryx a detaliat pierderile armelor şi echipamentelor militare americane furnizate armatei afgane într-o postare intitulată „Dezastru la îndemână: documentarea pierderilor de echipament militar afgan din iunie 2021 până la 14 august 2021”.

„Acum, alţi oameni vor folosi armele noastre pentru a trage asupra noastră”, a conchis North. „Vom vedea o mulţime de arme folosite împotriva noastră în multe locuri.”

North este CEO-ul editurii Fidelis şi autorul cărţii „We Did not Fight for Socialism: America’s Veterans Speak Up”.

Sursa: Epoch Times România

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top