Comandantul Forței Spațiale a SUA a fost concediat în urma comentariilor critice la adresa neomarxismului

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Locotenentul colonel Matthew Lohmeier din cadrul Forței Spațiale a fost demis din funcția sa după ce a declarat pe un podcast că marxismul invadează armata.

Comandantul Forței Spațiale a fost concediat din funcția sa vineri în urma comentariilor pe care le-a făcut cu privire la ideologiile marxiste care devin comune în armată.

Locotenentul colonel Matthew Lohmeier, în timpul unei apariții pe podcastul „Operațiunea informațională”, a condamnat infiltrarea ideologiilor de stânga în societatea americană, inclusiv în mass-media, universități și armată.

„Această decizie s-a bazat pe comentariile publice făcute de locotenentul colonel Lohmeier într-un podcast recent”, a declarat un purtător de cuvânt al Forței Spațiale, care a mai subliniat că s-a demarat şi o anchetă.

Departamentului Apărării a declarat că şi-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a conduce

Lohmeier, comandantul celei de-a 11-a escadrile de avertizare spațială de la baza forțelor aeriene Buckley din Colorado, a avut numai probleme după ce a apărut săptămâna trecută pe podcastul conservator „Operațiune de informații”.

În cartea pe care şi-a promovat-o în podcast susține că o „agendă neomarxistă” s-a infiltrat în armata americană.

Şi continuă: „Industria diversității, incluziunii și echității, instruirile pe care le primim în armată au rădăcini în marxism”, a declarat Lohmeier pentru gazda podcastului L. Todd Wood.

Locotenentul colonel Matthew Lohmeier, demis din cadrul unităţii Forței Spațiale SUA
Lt. colonelul Matthew Lohmeier

El a insistat că cartea sa nu este una politică, ci mai degrabă un avertisment cu privire la politizarea crescută a forțelor armate – dintre care unele a spus că le-a văzut direct.

Lohmeier a vorbit şi despre secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby care a spus că „sunt prea mulți piloți albi” în Forțele Aeriene și Forța Spațială.

John Kirby a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la afirmațiile lui Matthew Lohmeier care l-a criticat pentru abordarea sa.

„Intenția mea nu a fost niciodată să mă angajez într-o politică partizană”, a spus el. „Am scris o carte despre o anumită ideologie politică în speranța că departamentul nostru de apărare ar putea reveni la a fi nepartizan din punct de vedere politic în viitor, așa cum a făcut-o onorabil de-a lungul istoriei”, a  mai spus el, potrivit celor relatate  Military.com.

Sursa: Evenimentul Zilei

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top