Consumul de carne de câine trebuie oprit, spune președintele sud-coreean. 1 milion de câini sunt sacrificați anual în Coreea de Sud

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Președintele sud-coreean Moon Jae-in ridică problema interzicerii consumului de carne de câine, o practică tradițională în Coreea de Sud, dar care atrage critici din partea comunității internaționale. Carnea este folosită în bucătăria sud-coreeană de secole – aproximativ un milion de câini sunt anual sacrificați pentru consum.

Deși mulți sud-coreeni preferă acum câinii drept animale de companie, obiceiul rămâne destul de răspândit. Generațiile tinere, în schimb, îl consideră un subiect tabu și resping practica.

„Nu a venit timpul să luăm în calcul interzicerea consumului cărnii de câine?”, l-a întrebat președintele pe premierul Kim Boo-kyum în timpul întâlnirii săptămânale, potrivit unul purtător de cuvânt.

Sectorul pet-shop-urilor este în continuă dezvoltare și mulți sud-coreeni trăiesc acum cu câini în casă, inclusiv președintele. Moon este un iubitor al câinilor și are câțiva la reședința prezidențială.

În prezent, legea protecției animalelor din Coreea de Sud prevede pedepse pentru cruzime împotriva câinilor și pisicilor, dar nu reglementeazp consumul în sine.

Sursa: SmartRadio

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top