Contoarele inteligente – o nouă modalitate de îmbolnăvire, monitorizare şi control al populației

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


“„Puterea nu cedează niciodată nimic dacă nu i se cere. Nu a făcut-o și nu o va face niciodată. Află cât de mult poate să îndure fără crâcnire un popor și vei ști măsura exactă a nedreptății care i se poate impune…“ -Frederick Douglass, reformator și scriitor american

„Nu vă păcăliți, căci deja avem capacitatea să vă spionăm prin aparatele voastre electronice și electrocasnice. Dacă tot putem, probabil că o vom și face.“ – generalul David Petraeus, fost şef al CIA.

În luna martie a anului 2016, a fost publicat pe site-ul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor un articol semnificativ despre contoarele aşa-zis inteligente pe care companiile de distribuţie a electricităţii din întreaga lume, ca şi compania Enel din România, le prezintă consumatorilor ca pe o tehnologie de ultimă oră, de care nimeni nu se poate lipsi în zilele noastre, pentru că aduce numai beneficii. Reproducem în cele ce urmează, cu scopul de a vă informa cât mai bine despre riscurile instalării contoarelor inteligente, o parte din acest articol mai mult decât semnificativ.

Riscurile înlocuirii contoarelor clasice cu contoare așa-zis inteligente.

Începând cu anul 2015, Uniunea Europeană a trecut la ultima etapă a proiectului său de Tranziție Energetică: schimbarea tuturor contoarelor clasice de curent, gaz şi apă, cu contoare „inteligente“, care să poată transmite datele de consum la distanță. Până în anul 2020, directivele europene prevăd instalarea acestor contoare inteligente în 80% din locuințe. Această inițiativă are ca momeală reducerea costurilor la factura electrică și oferirea unui confort sporit consumatorilor europeni. În realitate, nu există niciun studiu concret care să demonstreze o economie reală pentru cetățeni și nicio evaluare a implicațiilor sanitare ale acestei tehnologii.

Să aruncăm o privire în țările unde s-a început mai demult instalarea acestor contoare: SUA, Canada, Franța, Germania. În jurnalul The New York Times, din 13 decembrie 2009 a apărut un articol consacrat debutului campaniei „Contorul inteligent“ în America. În cadrul proiectului pilot, s-a oferit unui milion de persoane schimbarea gratuită a vechiului contor, dar numai 2,5% dintre aceștia au dorit să participe. Dintre cei 2,5%, 97% s-au declarat mulțumiți, iar 70% au declarat că au făcut economii la consumul de energie electrică. Este foarte posibil ca reducerea consumului să fie datorată unor restricții riguroase aplicate de participanți doar pe durata testului, datorită unei co-interesări materiale. Să nu uităm aforismul: „Statisticile sunt ființe fragile, care la cea mai neînsemnată constrângere, declară tot ceea ce-ți face plăcere să auzi“.

Ce s-a petrecut însă cu cei 97,5% cărora li s-au instalat contoarele în lipsa acordului explicit sau chiar cu forța?

Zeci de clienți au depus plângere în localitatea Fresno din California. Domnul Leo Margosian, un polițist la pensie, a declarat că a constatat după instalarea contorului inteligent un consum de 791 KWh în luna iulie, față de 236 KWh în luna iulie a anului anterior, deși între timp izolase podul casei și schimbase ferestrele! Doamna Keogh, după 26 de ani de facturi fără surprize, a ajuns de la 43 dolari de plătit pe luna iulie a anului trecut, la 66 dolari pe luna iulie a anului în curs.

Există o situație tensionată datorită instalării acestor contoare inteligente fără o dezbatere prealabilă la nivel național în privința implicațiilor economice, sociale și sanitare. Inspirat de aceste dezbateri socio-economice, regizorul și producătorul Josh del Sol a realizat un documentar de succes intitulat Take Back Your Power (Luați-vă energia înapoi), asupra căruia vom referi mai jos.

În Franța, cunoscuta Asociație pentru Protecția Consumatorului UFC-QUE CHOISIR a depus încă din anul 2012 o plângere la Consiliul de Stat prin care cerea stoparea instalării generalizate a contoarelor inteligente, pe baza unor argumente care se aplică perfect și României:
– Absența unei analize cost-beneficiu pentru bugetul consumatorului;
– Absența unei evaluări reale a fiabilității contoarelor;
– Absența unei consultări publice cu privire la acceptarea costurilor și riscurilor sanitare legate de implementarea contoarelor inteligente;
– Posibila comercializare a datelor confidențiale legate de durata și modul de utilizare a electricității la domiciliu.

Datorită actualelor presiuni ale mediului economico-financiar asupra politicului, astfel de contestații au puține șanse de reușită, dar asociațiile franceze nu reduc deloc mobilizarea. Ele susțin că această tehnologie se implementează în marș forțat datorită presiunii financiare internaționale a unor campanii de lobby industrial și cu susținerea furnizorilor locali de energie electrică.

Ministerul german al economiei a făcut apel la compania Ernst & Young, care a întocmit un raport detaliat și precis asupra costurilor necesare instalării acestor contoare inteligente. Acest raport, intitulat Baustein für die Energiewende: 7 Eckpunkte für das „Verordnungspaket Intelligente Netze“, demonstrează negru pe alb că efortul financiar necesar din partea statului și al consumatorilor depășește cu mult presupusele economii realizate de utilizatorii casnici. Ca atare, ministrul german a anunțat pe 9 februarie 2015 că doar consumatorilor industriali, precum și locuințelor casnice care depășesc 6000 KWh pe an li se vor instala contoare inteligente. Întrucât în Germania media națională a consumului de electricitate per domiciliu este de 3500 KWh, consumatorii nu vor avea practic de-a face cu aceste contoare „inteligente“. Nu mai știu oare germanii să aprecieze aparatele „inteligente“? În plus, există și o directivă UE din anul 2009, care impune ca cel puțin 80% dintre locuințele particulare din țările membre să fie echipate de „contoare inteligente“, ceea ce înseamnă că Germania își va atrage și admonestările tehnocraților de la Bruxelles.

Ajungem și în România, unde evenimentele au luat-o din start pe făgașul obișnuit: Consiliul Concurenței a trebuit să se autosesizeze în privința neregulilor apărute în organizarea licitațiilor organizate de operatori, așa cum semnala România Liberă în articolul Suspiciuni de trucare a licitațiilor pe piața contoarelor electrice și echipamentelor conexe: „Suspectăm că aceste companii s-au înțeles și și-au împărțit contractele, stabilind dinainte câștigătorii licitațiilor organizate de operatorii de energie electrică“, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Cu un preț de până la 700€ și o ipotetică economie de maxim 650€ pentru consumator pe durata de amortizare de zece ani a „contorului inteligent“, absolut toate investițiile distribuitorilor de contoare inteligente, în jur de 250€ per locuință, se vor regăsi eșalonat tot în factura lunară a consumatorilor, pentru că investițiile în contorizarea inteligentă sunt recunoscute de către ANRE. Și aceasta se va petrece la fiecare zece ani, numai în favoarea distribuitorilor!

Ca simulacru de imparțialitate, ANRE a decis să amâne cu un an demararea introducerii efective, la nivelul întregii țări, a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice. Între timp, pentru orice nouă locuință, permisul de branșare electrică necesită un contor inteligent. În această junglă de interese, fiecare companie implicată are propria idee despre cum să ne pricopsească cu aceste inovații: bani să iasă!

La o analiză globală și imparțială a acestei chestiuni nu se regăsește niciun avantaj concret pentru consumator și nici pentru statele respective. S-a ales calea unei investiții importante în controlul de la distanță a consumului casnic de electricitate, întrucât oferă distribuitorului de energie electrică mult dorita putere de a putea deconecta de la distanță pe consumatorii în întârziere de plată. Pe măsură ce privatizările fărâmițează tot mai mult sectorul energetic, cu zeci de societăți „căpușe“ care se „înfig“ în goana după un câștig rapid și ușor, nu se întrevede pe viitor nicio toleranță pentru o familie numeroasă, care din motive financiare nu-și va plăti factura în ziua scadentă. Un simplu software o va deconecta în miezul nopții, la ora 00.01, temperatura de afară sau vârsta copiilor nefiind criterii luate în considerare de acel program informatic.

Implementarea contoarelor inteligente mai conține un aspect delicat, pe care majoritatea consumatorilor îl ignoră. Datele despre durata și orarul la care folosim iluminatul și aparatele electrocasnice pot furniza un portret psihologic și comportamental foarte interesant, pentru care unele companii de marketing sunt dispuse să plătească sume considerabile, spre beneficiul distribuitorului de energie electrică. De asemenea, aceste date pot fi colectate de anumite servicii de informații sau decriptate de hackeri. Deja știm că un atac cibernetic asupra unei centrale de gestiune a contoarelor așa-zis inteligente îi permite unui hacker să scufunde în întuneric un oraș întreg cu un simplu click, iar acum, în plus, este posibil ca hackerii să atace, după bunul lor plac, chiar și o locuință anume.

Relevantă în acest sens este declarația lui James Clapper, șeful spionajului american, făcută în fața Comisiei de Informații a Senatului american: „Există astăzi posibilitatea să se obțină informații despre activitățile casnice ale cetățenilor cu ajutorul aparatelor electrocasnice inteligente, conectate la internet. […] Dispozitivele acestea, create și puse pe piață cu testări superficiale de securitate, precum și o complexitate tot mai mare a rețelelor (de internet) ar putea provoca falii de vulnerabilitate în infrastructurile civile și în sistemele guvernamentale americane. Evoluția acestor tehnologii reprezintă o provocare la adresa apărării noastre cibernetice, însă creează și noi oportunități de colectare a informațiilor pentru propriile noastre agenții de securitate.“

În concluzie, acest enorm efort financiar din partea statelor, și respectiv a utilizatorilor, ar fi meritat un țel mai nobil și mai practic. Se încearcă însă cu orice preț crearea unui monopol al distribuției energiei electrice, pentru a contracara proiectele inventatorilor independenți, care apar cu tot mai multe inovații practice, ieftine, ecologice și extrem de profitabile. Gabriel Diaconu din Brașov, Ion Scripcaru din Uzunu, Gavrilaș Gabriel din Onești, sunt doar câteva cazuri de inventatori care ar trebui sprijiniți de autoritățile naționale pentru o politică energetică independentă.

Iată declarația conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România: „Înlocuirea contoarelor clasice cu contoare inteligente fără acordul consumatorilor constituie o încălcare gravă a drepturilor acestora. Având în vedere experiențele neplăcute ale consumatorilor din SUA, Canada și Franța, precum și decizia Germaniei cu privire la excluderea montării de contoare inteligente în locuințele care nu depășesc un consum de 6000kw/an, Guvernul României și ANRE ar trebui să găsească soluții similare celor din Germania. Altfel, atât costurile înlocuirii contorului clasic cu cel inteligent, cât și erorile date de contorul inteligent vor fi suportate de către consumatori.“

Documentarul realizat de regizorul și producătorul Josh del Sol intitulat Take Back Your Power (Luați-vă energia înapoi) prezintă cu un bun-simţ şi o inteligenţă exemplară aspectele grave legate de implementarea noilor contoare.

Datorită gradului maxim de interes pe care îl prezintă informaţiile prezentate în acest film, am sintetizat în cele ce urmează, toate datele mai importante din acest documentar cutremurător.

Un serios semnal de alarmă cu privire la multe dintre aspectele nefaste, ascunse ale planului de creare la nivel global a unei rețele de contoare așa-zis „inteligente“

Atât în România, cât și la nivelul întregii planete, s-a început instalarea de către companiile de electricitate de genul Enel a unor contoare aşa-zis „inteligente“ în fiecare gospodărie, casă sau apartament. Companiile de electricitate motivează această schimbare prin faptul că vechile contoare nu sunt aliniate la tehnologia existentă deja şi prin nenumărate beneficii pe care le-ar avea consumatorul: înregistrarea consumului s-ar face în timp real, nu ar mai fi nevoie ca indexul să fie citit de proprietar sau de angajatul Enel, pentru ca apoi să fie transmis către companie, căci această operaţie ar fi făcută de acest contor așa-zis inteligent, care transmite prin reţeaua de internet datele respective. De asemenea, facturile de consum estimat și cele de regularizare ar dispărea de la sine, ca efect al instalării contoarelor inteligente, iar dacă nu este plătită la timp factura, debranșarea se face automat, tot prin intermediul rețelei wireless.

Există deja o mulțime de semne de întrebare, nereguli în legătură cu rapiditatea cu care guvernele de la nivelul întregii planete au aprobat legi care să favorizeze companiile transnaționale de furnizare a energiei electrice, pentru ca acestea să înlocuiască vechile contoare, care nu prezentau, de fapt, niciun neajuns, cu așa-zisele contoare inteligente – CI, care au o seamă de probleme. Acestea transmit datele despre consumul de curent prin conexiuni fără fir (wireless), iar radiațiile RF (de radiofrecvență) propagate prin acest proces afectează grav sănătatea celor care locuiesc în casele în care aceste contoare sunt instalate. Contoarele așa-zis inteligente emit până la 1000 de ori mai multe radiații de radiofrecvență RF decât telefoanele mobile sau alte dispozitive electronice. Conform cercetătorilor de la nivel mondial, printre care și cele ale profesorului doctor Andrei Drăgulinescu de la Universitatea Politehnică București, au fost observate corelații evidente între radiațiile electromagnetice și afecțiunile grave ale sistemului imunitar. Aceasta pe lângă faptul că măsurarea așa-zis „inteligentă“ a consumului real de curent electric, de cele mai multe ori a crescut factura, care a ajuns chiar să se dubleze sau să se tripleze, așa cum s-a petrecut deja în Australia, SUA sau Canada.

Ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, contoarele așa-zis inteligente înregistrează o serie de informații referitoare la viața noastră: când deschidem frigiderul și televizorul, de câte ori pe zi și la ce ore, ce canale TV şi ce știri ne interesează (noile televizoare inteligente sunt cuplate la internet, existând deja dovezi că înregistrează și conversațiile persoanelor aflate în imediata lor apropiere). Aceste informaţii sunt culese fără permisiunea consumatorului şi sunt trimise în timp real către compania furnizoare de energie. Practic, nu vom mai beneficia niciodată de intimitatea casei noastre prin acceptarea montării acestor contoare așa-zis inteligente sau, mai degrabă, contoare diabolice.

S-au investit miliarde de dolari în întreaga lume pentru instalarea de contoare aşa-zis inteligente, fără ca guvernele și companiile de furnizare a energiei electrice să se consulte cu publicul, fapt care arată că, în realitate, există un interes ascuns în implementarea acestei „rețele inteligente“. „Contoarele așa zis inteligente“ (CI) nu sunt decât o părticică a proiectului mult mai vast al globalizării. Implementarea lor este un apendice care permite filtrarea şi controlul intrărilor și ieșirilor de date şi al informaţiilor privitoare la activităţile dintr-o casă sau un birou. Ele sunt prevăzute cu un sistem de transmisie bidirecțional, conectat la rețelele mondiale așa-zis „inteligente“ de energie.

Companiile de utilități fac propagandă că „rețeaua inteligentă“ va oferi avantaje extraordinare şi nemaiîntâlnite, cele mai multe dintre ele fantasmagorice, cum ar fi o securitate energetică crescută, reducerea efectului gazelor de seră, o calitate mai bună a aerului din orașe și o utilizare mai judicioasă a rețelei. La o privire superficială, aceasta pare o inițiativă excelentă… dar numai şi numai pe hârtie, pentru că există aspecte tenebroase, pe care consumatorii de rând, a căror ignoranţă şi naivitate este alimentată în mod voit cu informaţii călduțe şi ofertante, nici nu le bănuiesc.

În plus, sunt extrem de multe probleme tehnice cu implementarea şi funcționarea sistemului. Există o problemă tehnică gravă cu aceste contoare, care sunt într-un mod viclean şi mistificator numite „inteligente“: au fost cazuri când pur și simplu contoarele au luat foc după instalare. Abia după sute de plângeri, cei de la asigurări au acceptat că există o problemă… Compania PCO din SUA, ce se ocupă cu furnizarea energiei electrice, a suspendat controversatul program de instalare a contoarelor așa-zis inteligente de abia după ce au avut loc zeci de incendii și incidente de supraîncălzire. În plus, aceste contoare sunt instalate de persoane necalificate. Așa-zisul instalator nu este de obicei şi electrician, ci în general, o persoană care a făcut doar un curs de calificare rapidă de 2 săptămâni. Distribuitorul canadian de energie electrică BC Hydro (SUA) a declarat că a retras de pe piață mii de contoare inteligente, pentru „controale de rutină“.

Există probe că cei de la conducerea companiei americane PG&E știau prea bine că aceste supercontoare așa zis inteligente iau foc dacă sunt repornite de ei de la distanță, atunci când consumatorul suspendat își plătește factura restantă! Cu toate că ei știu prea bine aceasta, în declaraţiile oficiale neagă cu tărie orice astfel de incident. Impozitele contribuabililor au încăput pe mâinile unor gigantice corporații transnaţionale, iar General Electric este principalul producător al acestor contoare aşa-zis inteligente… pe care le fabrică, aşa cum bănuiam cu toţii, în China!

Fără consultarea populaţiei, din planul de salvare a băncilor în anul 2009, în SUA, uriaşa sumă de 3,4 miliarde de dolari a fost redistribuită pentru programul de implementare a contoarelor aşa-zis inteligente, buget care a fost ridicat apoi la… 11 miliarde! Această mișcare a stimulat financiar companiile de energie să participe la acest program. Pentru a beneficia de această subvenție deloc neglijabilă, companiile sunt obligate să instaleze, înainte de a le fi rambursate costurile de instalare, un număr foarte mare de contoare. Cu toate acestea, le-au fost facturate consumatorilor costurile de instalare a contoarelor așa-zis inteligente cu luni bune înainte de instalare. În aceste condiţii, consumatorii le plătesc cu mult înainte de a le primi.

Conform revistei Time Magazine, președintele Obama, în plină criză economică după alegerile din anul 2008, a propus investirea sumei gigantice de 100 miliarde de dolari în această aşa-zisă „rețea inteligentă“. Motivul invocat pentru alocarea unei sume atât de mari din bugetul public era… fantasmagorica reducere a facturii cu 4%. Datele reale demonstrează însă că aceste contoare aşa-zis inteligente nu aduc absolut nicio economie de energie pentru consumatori. După verificările procurorilor la compania Illinois Public Utilities, concluzia a fost: „Contoarele inteligente sunt catastrofale. Raportul pe care l-am primit arată zero diferențe între contoarele obişnuite şi cele aşa-zis inteligente. CI nu fac absolut nicio economie de curent.“

Ne putem întreba atunci, cine profită din această afacere cu cântec? Există la ora actuală peste 1.500 de plângeri formulate în scris numai în statul California ce fac referire la primirea unor facturi de curent ce nu numai că nu aveau o valoare mai mică, ci consemnau o sumă de plată de două şi chiar de trei ori mai mare! Reprezentanţii companiei PG&E au declarat, în ciuda datelor concrete şi evidente, că aceste contoare „funcționează foarte bine“. Într-adevăr, putem spune cu ironie amară că s-a facturat foarte „inteligent“, dar este vorba despre o inteligenţă diabolică, folosită pentru a umple buzunarele patronilor ce conduc din umbră acești giganți transnaţionali din domeniul energiei.

O mărturie foarte veridică a fost adusă în 2010 de un grup de studenți în bioinginerie de la Facultatea Stanford. Aceștia au constatat că cifrele consumului de energie au explodat din momentul instalării noului contor electric inteligent în apartamentul lor din campusul Menlo Park. Ca specialiști în domeniu, au hotărât să pună becuri economice și să oprească orice consumator pe timpul absenței din apartament. Și totuși, consumul a rămas neschimbat. Mai mult, la întoarcerea din vacanța de Crăciun, au constatat că consumul a continuat să crească pe perioada vacanței, ca și cum nu ar fi fost absenți. Studenţii au informat compania PG&E despre această anomalie, dar nimeni nu a fost capabil să le dea o explicație, pe motiv că eroarea maximă ar fi doar de +/− 2%.

În acest context, studenții de la Stanford au hotărât să monitorizeze în paralel consumul de electricitate cu un alt aparat special, numit The Energy Detective Electricity Monitor, fabricat de aceeași companie PG&E. Diferența consta în faptul că acest aparat nu era legat la baza de date a companiei electrice, ci afișa consumul direct. Rezultatul obținut i-a surprins chiar și pe inginerii de la Stanford: aparatul lor a măsurat un consum de 2,5 ori mai mic!

În fața acestei evidențe, compania PG&E a trimis de urgență trei tehnicieni, care au scornit imediat o justificare „onorabilă“: contorul inteligent înregistra consumul camerei vecine și vice-versa! Purtătorul de cuvânt al PG&E, domnul Jeff Smith, a declarat: „Le cerem scuze consumatorilor și vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că situația va fi remediată”. Studenții au primit o rambursare de 1.600 de dolari, dar au declarat că semnele de întrebare cu privire la funcţionarea contoarelor inteligente persistă.

Din păcate, acesta nu a fost un caz izolat, căci compania PG&E recunoscuse deja oficial instalarea defectuoasă a peste 23.000 de contoare inteligente.

În unele localități din Canada, evenimentele au luat o turnură de „gherilă“ urbană. Compania responsabilă, BC Hydro Quebec, instalează cu forța aceste contoare, deși proprietarii au transmis în scris furnizorului de electricitate refuzul lor. Pe 27 ianuarie 2016, s-au înregistrat 62.000 de clienți care doresc reinstalarea vechilor contoare, iar alți 100.000 și-au instalat blindaje în jurul vechilor contoare, sau baricadează accesul la ele. S-au creat numeroase asociații care militează pentru păstrarea sau modernizarea contoarelor clasice, ca o alternativă mai puțin costisitoare și poluantă.

Cum se face că în Ontario, California, Texas, Australia, facturile de electricitate s-au dublat şi chiar s-au triplat exact după instalarea acestor contoare ce sunt în mod paradoxal considerate atât de „inteligente“? S-a declarat cu mare tam-tam că facturile nu vor crește, ci vor scădea… iar acum, când se constată că suma de plată este dublă, toţi factorii responsabili o scaldă, susţinând că este vina oamenilor, care, vezi Doamne, s-au pus pe un consum de electricitate fără măsură… Culmea neruşinării este că reprezentanţii companiilor de electricitate mai au şi tupeul să afirme că noile contoare măsoară corect consumul! Acestor măriri aberante, pe scară largă, ale valorii facturilor datorate unor pretinse inexactități sistemice ale CI li se adaugă măririle de costuri legate de intervalul orar de utilizare. Practic, totul este doar o modalitate de a obţine câştiguri ilicite, profitând de ignoranţa consumatorilor. După cum spunea cineva, americanii o să fie într-o bună zi facturați şi în funcție de intervalul în care folosesc electricitatea. Dar o clipă, parcă ideea era cu totul alta, şi anume să se micșoreze facturile la electricitate! Aceste majorări sunt, cumva, doar un accident de parcurs? „Companiile de electricitate nu au demonstrat niciodată că noile contoare vor aduce o reducere de miliarde de dolari a costurilor la curent. În schimb, sunt foarte pricepute să facă un profit deşănţat. Ne cred cumva idioți?“, a declarat pentru Chicago Tribune Lisa Madigan, Procuror General în statul Illinois, o fiinţă umană cu adevărat inteligentă şi, în plus, foarte responsabilă.

Un alt caz foarte semnificativ şi extrem de grav, care evidenţiază pe înţelesul tuturor ce sunt în realitate contoarele aşa-zis inteligente, este cel al unei femei din SUA care la un moment dat s-a îmbolnăvit, aparent fără motiv – avea o stare generală de rău, greață, probleme de concentrare și atenție. După ce a reflectat la cauza posibilă a acestor simptome, ea și-a adus aminte că tocmai i se instalase un contor nou, aşa-zis inteligent, wireless, exact înainte să se îmbolnăvească. Informându-se şi cercetând situațiile similare, ea a descoperit îngrozită că existau mii şi mii de cazuri de îmbolnăvire ca al ei.

Un alt aspect dovedit şi nu mai puţin grav este acela că acest program global al rețelei de contoare inteligente face întreaga rețea energetică vulnerabilă la atacuri informatice.

Acum se știe că reţeaua contoarelor „inteligente“ este foarte vulnerabilă la atacuri informatice

O rețea pretins „inteligentă“ care este atât de vulnerabilă… numai inteligentă nu e! Din contră, este o rețea foarte, foarte proastă. Vulnerabilitățile internetului sunt practic transferate întregii rețele electrice. Fără o garanție de 100% că această conexiune de internet este sigură, există posibilitatea să se oprească energia care susține fiecare țară în parte, pe întreaga planetă. Se urmărește implementarea rețelei inteligente în aproape toate țările industrializate deodată. Aceasta va aduce cu sine riscul unui dezastru de o amploare uriașă. Chiar și guvernul american admite că rețeaua inteligentă deschide ușa cyber-terorismului la scară planetară.

Washington Post a publicat concluziile unui raport, care arată că guvernul și companiile nici nu se sinchisesc de această vulnerabilitate. Responsabilii cu energia cunosc aceste probleme, dar au dat oricum undă verde acestor proiecte. Investigația legată de acest program mondial a început în provincia canadiană Columbia Britanică. Aici se cunoșteau de mult timp aceste probleme, care ar fi putut fi prevenite, dar totul a fost ținut secret, cu scopul de a-i pune pe oameni în fața faptului împlinit. A fost creată o legislație specială pentru instalarea acestor contoare așa-zis inteligente, ca să fie evitate controalele de la comisiile pentru protecția consumatorilor. Aceste comisii ar fi analizat în detaliu aceste tehnologii și ar fi descoperit problemele… Dar a dispărut controlul… Fără posibilitatea să obțină răspunsuri transparente și oneste de la guvern și BC Hydro, consumatorii au rămas la mâna companiilor. În lipsă de ajutor, clienții prejudiciați de compania BC Hydro s-au organizat în grupuri de susţinere pe internet. O simplă căutare pe Google după cuvintele-cheie „contoare inteligente“ produce mii de pagini de vești proaste. Peste 100.000 de cetățeni din Columbia Britanică nu au acceptat contoarele inteligente (CI), pentru că nu vor să aibă aşa ceva în casă. Consumatorii spun NU din cu totul alte motive decât problemele tehnice! Acest contract a fost impus cu forța de o companie tiranică și de un guvern iresponsabil. Este o metodă care aduce prejudicii libertăților fundamentale ale fiinţei umane, la nivel individual, național și mondial. Guvernul american a promulgat legi speciale care ignoră votul democratic al primarilor și consilierilor și care ignoră opoziția totală în peste 50 de municipalități locale care au introdus moratorii independente privind instalarea CI în orașele lor. În ciuda apelurilor numeroase, BC Hydro a refuzat orice interviu.

Compania care instalează contoarele nici măcar nu a răspuns la apelurile telefonice ale celor care au depus plângeri. În mod tacit, s-a mers cu fărădelegea până la a ni se impune instalarea contorului aşa-zis inteligent, puțini fiind aceia care știu că avem dreptul fundamental de a refuza această mârşăvie. Aceasta se poate face prin depunerea la sediul companiei a unei declaraţii în acest sens, altfel ne vom trezi cu toţii cu un astfel de contor instalat. Companiile furnizoare de energie electrică pretind cu viclenie că aceste contoare cumplite sunt o modernizare necesară a rețelei electrice.

Ce ne spune aceasta despre sistemul politic la nivel mondial? Suntem sclavii companiilor multinaționale? Ne mai apără statul în vreun fel?

Corporatocrații cleptocrați sunt şi ei foarte „inteligenţi“

Există un program de privatizare la scară mondială, un gen de nouă formă de corporatism, în care guvernele nu mai sunt stăpânele propriilor destine. Este clar că același proces antidemocratic de a implanta pe ascuns CI în Columbia Britanică a fost folosit și în California, în toată America de Nord și în toată lumea. Cum reușesc aceste corporații să continue cu planurile lor de a instala o rețea energetică inteligentă mondială în ciuda unei liste enorme de efecte potențial dezastruoase? Un scop ascuns al instalării acestor contoare inteligente este supravegherea oricărei mișcări dintr-o locuință. De fiecare dată când cineva aprinde lumina sau pornește un aparat, aceste aparate transmit un cod unic prin contor rețelei inteligente. Așa că oricine are acces la aceste date poate să ne urmărească mișcările în propria locuință. De fiecare dată când folosim televizorul, când deschidem frigiderul, informația despre folosirea energiei electrice este transmisă mai departe, și asta le permite să alcătuiască un profil pentru fiecare consumator.

Un raport al Congresului american a concluzionat că instalarea contoarelor inteligente încalcă Amendamentul 4 al Constituției Americii. Curtea Supremă afirmă fără ambiguitate că scopul Amendamentului 4 este dreptul individului de a se retrage în casa sa ferit de intruziunea nejustificată a guvernului. Grație contoarelor inteligente, poliția va putea cunoaște toate activitățile unei persoane când se află în casa ei, inclusiv când mănâncă, doarme, face duș, ce aparate folosește și când, dacă se uită la TV în loc să facă sport și multe alte detalii.

Chiar dacă unele companii încă pretind că aceste date rămân private, există dovezi că se produce chiar contrariul. În California, companiile vând deja aceste date pe bani grei unor corporații. În loc să descurajeze această practică, regia de electricitate californiană chiar a încurajat-o. Într-un comunicat de presă din anul 2011 intitulat Regia de electricitate din California adoptă reguli pentru a proteja securitatea și confidențialitatea datelor clienților, apare consemnată următoarea declaraţie a președintelui comisiei, Michael Peevey: „Acțiunea noastră de azi va proteja securitatea și confidențialitatea datelor clienților noștri, permițând doar firmelor autorizate să aibă acces la ele“. Comisarul Timothy Alan Simon a adăugat: „Susțin decizia de azi deoarece extinde accesul consumatorilor și terților la datele despre folosirea energiei electrice. Sper ca aceasta să stimuleze interesul pieței“. În vara lui 2013, intențiile lor ascunse au ieșit la iveală. San Francisco Chronicle a arătat că aceste companii de electricitate californiene au divulgat parametrii de consum și alte date personale ale câtorva mii de clienți unor agenții ale guvernului american.

Guvernul îşi spionează neîncetat și pe ascuns cetăţenii

Este o nebunie curată să vrei să controlezi totul. Este visul „erotic“ al așa-zișilor tehnocrați, acei indivizi care trăiesc fără vreo urmă de credință, de spiritualitate sau de omenie în viața lor. Compania americană Verizon a dezvoltat o nouă aplicație numită „zona de detecție a televizoarelor inteligente“. Acest nou dispozitiv care va echipa televizoarele le va permite agențiilor guvernamentale să ne asculte conversațiile în timp ce ne uităm la TV. Vor putea detecta, de exemplu, cine este în cameră, cine se uită la TV, despre ce se vorbește și pe ce ton… Unde o să ajungem?! Când se vor opri toate aceste aberații? Este cazul să tragem linia și să spunem „NU“!

Să examinăm în continuare un proiect de lege din SUA, Legea de Partajare și Protecție a Informațiilor Cibernetice (CISPA). El prevede legalizarea transferului total al datelor noastre personale de la mega-corporații către guvernul american. Este o încălcare a Amendamentului 4, care ne protejează de percheziții și confiscări abuzive. Legea a fost adoptată de Camera Reprezentanților, dar respinsă de Senat. Dându-și seama de opoziția față de CISPA, administrația Obama a creat un acord secret cu Ministerul de Justiție pentru acordarea de imunitate companiilor de comunicații și de internet care au divulgat aceste date. Din 12 iunie 2013, acest acord și-a lărgit cadrul, pentru a cuprinde toate sectoarele critice ale infrastructurii, incluzând energia, finanțele și sănătatea. Suntem martorii creării unor regimuri polițieneşti preocupate să-şi supravegheze cetățenii. Vom fi mereu suspecţi, până când dovedim că nu suntem vinovaţi, ceea ce practic anulează prezumţia de nevinovăţie. Este spectrul unei supravegheri universale! O supraveghere universală permanentă a tuturor ființelor umane. Ce se va petrece dacă nu ne vor place? Ce se va petrece dacă protestăm împotriva guvernului sau dacă spunem ceva care periclitează statutul guvernanţilor? Ce interese ascund aceste corporații-mamut transnaționale, în complicitate cu guvernele?

Să vedem ce spune în această direcţie Eric Schmidt, președintele Google: „Oamenii consideră Google un prieten de încredere. Să fie chiar aşa? Dacă aveți ceva de ascuns, mai bine nu ne împărtăşiţi informaţia. Google a fost deja amendat că a spart și înregistrat milioane de parole Wi-fi (internet fără fir – wireless) private cu ajutorul automatelor informatice și a extras ilegal datele private ale utilizatorilor de I-phone. Nu este nevoie să tastați ceva, căci noi știm deja unde sunteți, chiar cu permisiunea voastră. Știm ce-ați făcut, tot cu permisiunea voastră, și cam ce aveți de gând să faceţi“. Schmidt vede invadarea vieții private ca pe „un mod de a ne cunoaște mai bine“, iar astfel motoarele de căutare pot să ne ajute în viața de zi cu zi: „Nu v-ați prins? Google vă monitorizează permanent doar pentru a vă ajuta! Ha, ha, consider că Google a reușit să ajungă la limita care te sperie, fără să o depășească. Practic, în ritmul acesta, mai rămâne de înfăptuit doar introducerea implantului în capul utilizatorilor“.

Deci unde e legătura dintre tehnologie, morală și etică? La Silicon Valley se învață că tehnologia nu are nicio componentă morală, decât dacă vreun consumator insistă ca ea să fie inclusă acolo. Majoritatea oamenilor nu vor să audă mai mult, preferă ignoranţa lor comodă: „Guvernul nu ar face așa ceva, nu poate fi adevărat“. Dar totuşi, este cumplit de adevărat! Odată ce știm că este adevărat, ne punem o altă întrebare: „Cum cred ei că pot să scape nepedepsiți, dacă fac aceste fărădelegi?“ și „Dar ce vor, de fapt, să facă cu toate aceste date? De ce vor să pătrundă atât de mult în viața noastră?“

Din cercetările efectuate de mulţi activişti independenţi, s-a înțeles că „elitele“ politice vor să creeze o monedă virtuală globală, bazată pe creditele de carbon. Adică guvernele vor repartiza resursele energetice în funcție de comportamentul nostru. Ele vor să controleze repartizarea resurselor. Aceste contoare inteligente și aparatele casnice vor fi sisteme de emisie-recepție care le vor permite nu doar să supravegheze, ci chiar să controleze fiecare aparat din casa noastră. Cum de-au ajuns capii acestor guverne să creadă că vor reuși să impună un sistem totalitar fără să ne dăm seama? Fie că este o amenințare teroristă, o falsă criză energetică sau o obsesie de a moderniza tehnologia fără niciun scop, suntem îndemnaţi pas cu pas să renunțăm de bună voie la drepturile noastre fundamentale. Apare astfel întrebarea: oare nu ne inoculează sistematic o falsă paradigmă?

Frica de a ne lipsi ceva este un coșmar ascuns în fiecare om. Iar asta ne face să reacționăm emoțional la situațiile cu care ne confruntăm. Este teama că am putea rămâne fără ceva. Ei caută să ne anuleze capacitatea de a vedea realitatea, care este aceea că nu trăim în lipsuri. Nu există nicio criză energetică pe această planetă. Soarele este o sursă inepuizabilă de energie. Numai Soarele produce de trilioane de ori mai multă energie decât am avea nevoie. Există numeroase laboratoare, unde cercetătorii descoperă tehnologii uimitoare care accesează surse de energie neconvenționale în moduri noi. Este foarte incitant să vedem așa ceva. Din păcate, majoritatea acestor proiecte au fost clasate ca fiind secrete și au fost blocate. Federația Științifică Americană a recunoscut public că peste 5000 de tehnologii de energie alternativă au fost blocate, confiscate în procesul de patentare. Acest fiasco al contoarelor inteligente ar putea dispărea imediat dacă ar fi acceptate aceste tehnologii alternative. Dar această opțiune nu va fi pe ordinea de zi a așa-zișilor „iluminaţi“ de la putere. Noi suntem cei care trebuie să ne ocupăm de asta. Guvernul american chiar a dat o lege pentru suprimarea invențiilor. Legea brevetelor permite oricărei agenții interesate, inclusiv Comisiei pentru Energie Atomică, să refuze brevetele care „aduc atingere“ siguranței naționale. Cum șase din cele mai mari companii din lume sunt de petrol și gaz, ele au interesul să tragă sforile pentru suprimarea surselor de energie alternativă și descentralizată. Pare incredibil, dar în iulie 2013 Spania a impus taxarea energiei solare, cu o amendă de 30 de milioane de euro pentru companiile care captează lumina Soarelui pentru uz propriu! Asta în timp ce miliarde de dolari din impozitele noastre sunt risipiți pentru crearea unei rețele inteligente centralizate. Mai poate cineva să creadă că asta ține de ecologie şi că guvernele şi patronii companiilor de distribuţie a electricităţii sunt plini de bunăvoinţă?!

De fiecare dată când ființele umane au investit într-o anumită tehnologie, indivizii fără scrupule aflaţi în spatele structurilor de putere au anihilat-o, ca să-și apere interesele, chiar în momentul când era pe cale să se producă o transformare. Ei luptă pentru supraviețuire, ca niște fiare sălbatice. Ei sunt dinozaurii pe cale de dispariție ai energiei centralizate, care vor să dețină controlul resurselor. De aceea și țin să instaleze un aparat în fiecare casă, care să le permită controlul și interceptarea viitoare a tuturor activităților și conversațiilor noastre. Tot ce li se petrece americanilor se petrece și la nivel mondial. Fiecare dintre aceste companii americane de energie face parte dintr-o rețea internațională a energiei care urmărește să controleze fiecare gospodărie din lume folosind această tehnologie.

Consumatorii ar putea spune, revoltaţi: „Stați puțin, nu v-am cerut eu așa ceva, eu v-am cerut doar să-mi furnizați energie, nu să mă supravegheați și să-mi înecați casa în microunde!“ Se vorbea despre astfel de tehnologii încă din anul 1980, în Silicon Valley. Întrebarea era următoarea: cine va controla energetic gospodăriile oamenilor, companiile de electricitate sau cele telefonice? Potentații înțelegeau foarte bine că modul în care ei livrează energia și alte utilități le permite să controleze populația și să-i subjuge pe oameni. Ceea ce nu știa încă nimeni la acel moment era că urma să fie folosită o tehnologie nocivă, al cărui efect secundar este iradierea.

În luna mai a anului 2011, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat undele radio ca posibil cancerigene, în categoria 2B. Companiile afirmă că aceste contoare nu funcționează decât 45 sau 60 de secunde pe zi și că sunt inofensive şi sigure. Ca urmare a deciziei unui tribunal, compania Gas&Electric a admis că aceste contoare inteligente emit 14.000 impulsuri electromagnetice pe zi. Companiile ne asigură că aceste contoare nu provoacă niciun neajuns, pentru că ele comunică cu compania doar de 2-3 ori pe oră. Dar nu numărul de comunicări contează, ci puterea și numărul de impulsuri RF generate. E limpede că aceste companii ne ascund permanenta poluare EM generată de aceste contoare. Sunt impulsuri scurte, dar foarte, foarte frecvente. Documentația PG&E afirmă că contorul lor emite doar 45-60 secunde pe zi, dar au „omis“ să ne spună că aceste secunde sunt repartizate în 10.000 de pulsații de aproximativ 4,5 milisecunde, o dată la câteva secunde, 24h/24. Iar unele contoare emit până la 190.000 de pulsații pe zi.

Într-un bloc din nord-vestul Washington-ului sunt 32 de contoare inteligente diferite. Cu un tester de măsurare a radiațiilor RF, s-a descoperit că aceste contoare emit radiație o dată la câteva secunde. Compania de electricitate Pepco a spus că această comunicare are loc la 4-6 ore. Au fost arătate aceste rezultate unui reprezentat Pepco care a declarat: „Nu pot explica rezultatele unui test cu atâtea variabile implicate și la care nu am fost prezenți, dar suntem siguri de datele tehnice ale contoarelor noastre și de siguranța lor“. Ca să fie clar, nu spunem că aceste radiații sunt sau nu periculoase. E treaba savanților și a cercetătorilor să stabilească aceasta, iar discuțiile sunt foarte aprinse. Rețeaua inteligentă este prin definiție un sistem wireless, care va transforma fiecare aparat din casa noastră în echivalentul unui telefon mobil care transmite date. Fiecare calculator, TV, aragaz, aparat AC, cafetieră, imprimantă, fiecare aparat casnic din casă va conține o antenă încorporată care va transmite datele noastre la un contor inteligent din exteriorul casei noastre, care apoi le va transmite unui alt dispozitiv, şi în final datele vor ajunge la compania de electricitate în așa-zise scopuri de facturare. Nu toate semnalele se referă la consumul nostru. Contoarele așa-zis inteligente sunt în rețea cu toate locuințele învecinate și adună toate datele, care vor fi transmise companiei de electricitate. Contorul final va transmite acel semnal RF prin emisii foarte frecvente, de multe ori pe secundă, ceea ce va mări exponențial poluarea electromagnetică a locuinței. S-a făcut un experiment pe furnicile care se aflau pe frunzele unui portocal, la scurt timp după instalarea de echipament radar la un aeroport. Furnicile se manifestau spasmodic, toate la unison, ca într-un dans, la un interval de câteva secunde. S-a descoperit că intervalele acestor spasme coincideau exact cu rotația radarului aflat la 22 km distanță! S-au publicat numeroase articole științifice despre efectele nefaste ale microundelor asupra sănătății. La marginea de jos a scalei radiațiilor privind densitatea energetică sau puterea semnalului se află nivelul minim pentru funcționarea unui telefon mobil, adică 0,0000000002 (2×10-10) microW/cm2. Acele de pin se usucă prematur la 0,000027 microW/cm2. Expuneri scurte de 0,05 pot provoca copiilor între 5-17 ani dureri de cap, nervozitate, dificultăți de concentrare și probleme comportamentale. În biologia construcțiilor, limita maximă este de 0,1 microW/cm2. La 1 microW/cm2 se produce fragmentarea ADN-ului spermatozoizilor și o scădere a viabilității spermatozoizilor in vitro. Tot la intensitatea de 1 microW/cm2, pot apărea următoarele efecte: dureri de cap, amețeli, oboseală, insomnie, dureri în piept, dificultăți de respirație și indigestie. La 2,5 apare dereglarea metabolismului calciului în celulele mușchiului cardiac. La 4 apar dereglări în hipocamp, care afectează memoria și învățarea. La 6 apare deja fragmentarea ADN-ului celular. Deci cam pe unde se situează contoarele așa-zis inteligente pe această listă?

În decembrie 2010, institutul Electrical Power a măsurat și a dovedit astfel că un singur contor inteligent emitea 7,93 microW/cm2. Teste făcute de persoane private indică o emisie de aproximativ 8 microW/cm2 la un singur contor. Acest rezultat este obținut la 30 cm de contor, dar pătuțul unui bebeluș se poate găsi tocmai în spatele zidului pe care este instalat unul sau mai multe contoare. Chiar dacă se cunoaşte că există toate aceste efecte nefaste asupra sănătății la niveluri mult mai mici ale radiaţiei, Elveția, Lichtenstein și Luxemburg au stabilit plafonul limită la 9,5. Iar China, Polonia și Rusia, la 10. Este același nivel la care comportamentul a fost modificat, producând reflexe de respingere după expuneri de 30 de minute. La parterul unui bloc, unde sunt amplasate adeseori și 12 contoare inteligente, a fost măsurat un rezultat de 19,8 microW/cm2, de sute de ori mai mult decât procentul la care apar primele efecte nocive.

Cum reușesc companiile și guvernele să impună astfel de aparate în toată lumea? Iată cum: în Canada, SUA și alte țări „civilizate“ s-a fixat limita de expunere între 600 și 1.000 microW/cm2. Această pretinsă „limită de siguranță“ este de zeci de mii de ori mai mare decât cea la care apar efecte profund nocive asupra sănătății, așa cum au relevat numeroase studii științifice serioase. Exista o organizație numită Comitetul pentru oameni și radiații. Acest comitet susținea că nu poate exista un efect asupra sănătății sub limita termică (ionizantă). În viziunea lor, aceasta este singura certitudine științifică acceptabilă și oricine declară altceva fie este catalogat nebun, fie este exclus din comunitatea științifică. Un site web din California a postat 300 de mărturii scrise de persoane suferind de deficiențe funcționale, apărute de când li s-au instalat contoare inteligente. Singurul aspect comun la toți acești oameni este acela că distribuitorul de energie nu i-a prevenit de riscurile asociate cu funcționarea acestui contor. Contoarele așa-zis inteligente se adaugă la multiplele surse de radiații radio la care suntem deja expuși. Radiațiile RF declanșează o diversitate de efecte biologice pentru care există dovezi că produc boli, mai ales cancer la creier, dar și alte afecțiuni.

Daunele extrem de grave ce sunt aduse sănătății de contoarele aşa-zis inteligente

Începând din anii ʼ30 și până acum au fost publicate peste 6.000 de studii științifice privind efectele microundelor asupra sănătății și majoritatea semnalează daune biologice. Nu mai există niciun dubiu că ele sunt nocive. În anul 1972, Marina SUA publica un raport desecretizat care rezuma peste 2300 de studii despre efectele microundelor asupra organismului uman, iar 5 pagini dintr-un asemenea studiu în special menționează dureri de cap și insomnii.

Un alt caz, petrecut tot în SUA, vine în completarea celui de mai sus. Imediat după instalarea contorului inteligent, o doamnă ce a vrut să-i fie păstrat anonimatul a început să aibă palpitații și stări de anxietate. Devenise nervoasă și nu mai putea dormi. Avea dureri în piept. A început apoi să aibă dureri intense în torace, modificări în operarea pace-maker-ului implantat. Inima ajungea până la 170 de bătăi pe minut. În mod normal, ea putea să-și controleze aritmia prin meditație și relaxare, însă după instalarea CI a scăpat-o de sub control. Această situație a început la 8 luni după instalarea contorului, și s-a mai petrecut o dată 6 luni mai târziu. Apoi la 4 luni, la 2 luni etc. Devenise din ce în ce mai sensibilă odată cu trecerea timpului. Nu a fost nicio surpriză că, după schimbarea contorului, situația s-a ameliorat…

O altă serioasă plângere legată de aceste contoare este electricitatea „murdară“, dată de conversia curentului DC în AC, care poate afecta sănătatea. Se pare că acest aspect este ocultat în documentația companiilor de electricitate. Electricitatea „murdară“ este de fapt poluarea electrică. Aerul poate fi poluat sau nepoluat. La fel, există electricitatea benefică și electricitate nocivă. Electricitatea „murdară“ este principalul poluant care circulă prin firele electrice din casa noastră, pe frecvența de 60 Hz.

Adevăratul rău este că guvernanţii vor să ne instaleze în mod obligatoriu tuturor un astfel de contor „inteligent“. În fiecare casă sau apartament urmează să fie instalat unul, la nivel global, în fiecare țară, oraș, sat. Fiecare CI e dotat cu un sistem de alimentare în comutație și toate sunt mari generatoare de electricitate murdară – au inclus un dispozitiv care transformă curentul alternativ în curent continuu.

După instalarea a 12 contoare inteligente în peretele de la dormitor, Rosa Peric din SUA a început să aibă dureri de cap și insomnii. Cităm din sesizarea depusă de Rosa: „Am supraviețuit naziștilor, comuniștilor, soldaților, cazacilor, dar nimeni nu mi-a afectat sănătatea mai mult decât contoarele inteligente. Trebuiau să fie anii mei «de aur», dar dimpotrivă sunt cei mai răi. Nu mi-ați dat de ales, ați venit și le-ați instalat, nu am nicio ieșire. Ați venit să mă distrugeți, m-ați înșelat. Nici nu mai pot să dorm în patul meu. Trebuie să închid ușa la dormitor și să dorm pe scaune sau în sacul de dormit în salon.“

Un alt caz este cel al unui apicultor… De fapt, al unui fost apicultor. Timp de peste 10 ani a avut doi stupi, pe veranda laterală, feriți de ploaie. După ce i-a fost instalat un contor inteligent fără acordul său, cu emisie electromagnetică, a pierdut toate albinele. Nu poate demonstra dacă este vorba de „sindromul dispariției coloniilor“ sau este din cauza radiațiilor contorului inteligent, dar este suspectă coincidența. Un tribunal olandez ar interzice amplasarea unei antene din cauza efectului mortal asupra albinelor. Consecințele au fost prezise de numeroase decenii și nu mai pot fi ignorate. Albinele și alte insecte dispar, păsările evită unele zone și sunt dezorientate în altele, oamenii suferă de tulburări funcționale și boli grave.

În ciuda probelor zdrobitoare despre nocivitatea acestui tip de radiație electromagnetică, companiile electrice afirmă că aceste contoare „inteligente“ sunt sigure, fără a efectua nici cel mai mic test. În ultimii 29 de ani, dr. De Kun Li a întreprins cercetări inedite în epidemiologie la Kaiser Permanente, în Oakland, California. „După părerea mea, un producător este obligat să furnizeze consumatorilor un produs garantat netoxic, mai ales când este impus la toată lumea. Au datoria să se asigure că produsul este nevătămător şi sigur înainte de punerea lui pe piață. Nu e treaba consumatorilor să dovedească contrariul. Este o tehnologie fabricată și instalată de companii private care-și atribuie dreptul de a vi-l instala pe proprietatea dvs., distrugându-vă sănătatea, fără să dea apoi socoteală.

Cum industria a omis să ceară studii despre efectele CI asupra sănătății, un număr important de cercetări independente s-au acumulat în timp. Experiența noastră ca medici spune că toți sunt în mod egal electrosensibili. Odată ce vi s-a instalat acest aparat, veți fi afectat. Studiem acum parametrii foarte sensibili precum TGF-Beta 1, un indicator al inflamației. Am constatat că el crește enorm odată cu instalarea unui astfel de aparat, de asemenea și MMP-9 (metaloproteineaza matriceală 9) crește foarte mult. Sunt indicatori ai inflamației. Nivelul cuprului crește în serul sangvin, semn de inflamare cronică produsă de ceva care apare brusc. Sistemul hormonal este și el destabilizat, la fel și neurotransmițătorii. Deci avem probe de laborator clare!

Avem aici un pacient aflat sub observație de 10 ani, care înainte era normal. I s-a instalat contorul inteligent, iar în șase luni părea că este pe moarte. Găsim aceste schimbări chiar la oameni care spun: «Nevastă-mea s-a îmbolnăvit de la schimbarea contorului, dar eu n-am nimic.» Dar analizele de laborator arată rezultate la fel de proaste. Unii oameni sunt conștienți de sănătatea și bunăstarea lor, iar alții nu. Din experiența noastră, toată lumea este afectată, nu este vorba doar de un procent de 2-3% sensibili la poluarea electromagnetică.

Am aflat despre afecțiuni corelate cu instalarea contoarelor inteligente și am dorit să verificăm prin măsurători de câmp. Am măsurat câmpul energetic la 30 de persoane care s-au apropiat la circa 30-40 cm de acest aparat și, de fiecare dată, câmpul lor era puternic perturbat. Apoi am testat la nivel biologic sângele pacienților la un ultramicroscop. Am format în acest scop și un grup de control, care avea în casă vechile contoare, pentru a vedea dacă și acelea aveau aceleași efecte în sânge. Astfel, înainte de expunere vedem celule sănătoase, cu o structură normală, și asta este ceea ce ne-am aștepta de la o mostră normală. Atunci când oamenii se află la 30-40 cm de contorul analog, nu se constată schimbări evidente în niciuna dintre cele trei mostre testate. În al doilea set de teste am utilizat un contor inteligent. Înainte de expunere, vedem ce am văzut și la primele mostre. Pereți celulari normali, destul de separați, arătând sănătos. După două minute de expunere la radiaţia contorului inteligent, la circa 30-40 cm, observăm o modificare clară. În primul eșantion observăm o degradare a celulelor, membranele celulare sunt sparte și observăm schimbări în micoplasme, mutații ale celulelor. În al doilea eșantion observăm un alt tip de degradare a membranelor. Se poate observa o striere, o formațiune specifică ce apare datorită oxidării sau expunerii la radicali liberi. La al treilea subiect, persoana a trebuit trasă din fața contorului după 45 de secunde, deoarece se plângea de o durere de cap ce creștea. Aici se observă un fenomen numit rulou, unde celulele roșii se aglomerează, ceea ce face foarte dificil transportul oxigenului la țesuturi, adică funcția normală a acestor celule. Fiecare dintre acestea reprezintă o degradare, fiecare arată o traumă a celulelor sanguine. A provenit de la ceva, iar singura variabilă este contorul inteligent. Vestea bună în toate acestea este că pacientul și sângele pot reveni la normal odată ce au fost eliminați factorii stresanţi.“

Privitor la electro-hipersensibilitate și la faptul că doar 3-5% dintre oameni sunt afectați, poate că restul populației nu se plânge sau nu urmărește să-i facă pe alții conștienți de problemă, dar aceasta nu-i face să fie mai puțin afectați. În timp ce companiile recurg la fel de fel de tertipuri pentru a evita responsabilitatea, o transformare a paradigmei are loc în întreaga lume. 60.000 de medici din Academia Americană de Pediatrie au devenit interesați. În sindicatele din învățământ, peste 45.000 de profesori se ridică împotriva sistemului Wi-fi în sălile de curs. Unele regiuni fac pași pentru a impune reducerea intensității antenelor GSM cu 90%, iar în multe locuri s-a obținut demontarea acestor antene. Dar guverne precum cel din SUA vor ca rețeaua de contoare inteligente și cea Wi-fi să împânzească toată țara, în timp ce industria se camuflează cu abilitate ca să disimuleze suferințele provocate. Uluitor, unele spitale își „scaldă“ nou-născuții în unde Wi-fi. Aceasta e posibil pentru că minciuna oficială spune că microundele sunt inofensive.

Un studiu asupra radiațiilor RF a fost finanțat de Motorola. Relația dintre oamenii de știință și cei de la Motorola era colegială și fără divergențe, dar asta până când au apărut primele rezultate. Atunci cei de la Motorola au devenit foarte deranjați, au început să vorbească despre cum să gestioneze situația, sub ce unghi să prezinte rezultatele ș.a.m.d. Din acel moment, totul s-a schimbat. Motorola a început să aibă din ce în ce mai mult control asupra muncii cercetătorilor, să le spună ce să facă, cum să își scrie rapoartele și ce să scrie, ce să spună în documente, cum să își facă treaba. Devenise inacceptabil! Când au terminat studiul asupra modificării ADN-ului, cercetătorii au trimis raportul la Motorola. Cei de la Motorola nici măcar nu au vrut să le accepte interpretarea asupra studiului, respingând evaluarea făcută de ei și experiența științifică pe care o aveau. Ei au căutat să-i convingă pe cercetători să nu publice acest studiu, pretinzând că „nu e gata pentru publicare“. Spuneau că vor să mai fie făcute cercetări în plus, tergiversând astfel publicarea.

Motivul pentru care studiile asupra efectelor telefoanelor mobile sunt atât de dificil de realizat în acest moment este că statul nu mai alocă fonduri pentru cercetare, iar studiile sunt finanțate doar de sectorul privat. Care este consecința? Puțini oameni au încredere în studii. Când au fost depuse primele plângeri, firma furnizoare de electricitate a răspuns pe 250 de pagini, explicând celor care au depus plângerile de ce acele contoare nu prezintă niciun pericol. Ei au angajat firma de consultanță științifică Exponent, care a reprezentat și industria tutunului și cea a azbestului. Deci aceasta este o firmă pe care industria o angajează pentru a face să pară inofensive produsele nocive. „Îndoiala este produsul nostru, întrucât este cel mai bun mijloc de a lupta cu convingerile care există în mințile oamenilor“, declara un reprezentant al Brown & Williamson Tobacco Corporation.

În anul 1996, Congresul a adoptat Legea Telecomunicațiilor ce includea articolul 704, care anula dreptul statelor și guvernelor locale de a se opune instalării antenelor GSM pe motiv că afectează sănătatea sau mediul. Acel proiect de lege a fost scris chiar de oameni din industrie. A fost pentru prima dată în istorie când reprezentanții industriilor au fost invitați în Congres și au fost întrebați care sunt dorințele lor. Iar industria de telecomunicații, la fel ca și alții, a alergat cu propria listă de cereri. Această lege a eliminat dreptul statului și al guvernului local de a ne proteja pe noi și pe copiii noștri, de a ne proteja școlile și mediul de poluarea electromagnetică. Este ridicol și neconstituțional, dar aceasta reflectă puterea pe care o are industria telecomunicațiilor asupra Congresului. Și acum există în SUA un nou proiect de lege numit Legea McNerney pentru Rețele Inteligente, din 2013, care va acorda puteri fără precedent guvernului federal, pentru a extinde forțat acest program de microunde inteligente și supraveghere asupra tuturor statelor, regiunilor și cetățenilor.

Despre ce este vorba, în realitate, aici? Este vorba despre un aparat cu transmisie radio care nu a fost testat științific, iar dovezile existente arată că are un potențial nociv și este nesigur. Prin urmare, înainte de a fi oferit publicului larg, ar trebui făcute studii serioase. „Băieții deștepți“ au numit această tehnologie „inteligentă“ ca să sune intimidant pentru omul de rând și nimeni să nu o pună la îndoială. Un isteț din publicitate a venit cu ideea și a încasat 300.000 de dolari pentru că le-a numit „contoare inteligente“, așa încât noi să ne simțim mai puțin cunoscători. Ei știu că așa ne simțim, și atunci nu-i vom mai suspecta pe „băieții inteligenți“ care ni le instalează. Ele nu sunt în realitate contoare inteligente, ci contoare extrem de periculoase pentru sănătatea fiinţei umane.

Un alt caz cu probleme grave în urma instalării CI, este cel al unui student la Universitatea de Stat din San Diego. Într-o zi a sunat la mama sa și i-a zis: „Mamă, mă doare capul îngrozitor și am vomat peste tot în cameră“. A ajuns la spitalul Sharps, la camera de gardă, unde a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală, fiind operat în acea seară. După operație, medicul a spus că era vorba de o tumoare pe creier, una dintre cele mai grave forme. A mai supraviețuit încă șapte luni. A murit pe 11 octombrie 2008. Pe 7 august 2009, mama sa a căutat pe internet informaţii despre focarele de cancer și a descoperit cazurile de cancer de la Universitatea de Stat din San Diego. Ea declară: „Am citit acel articol de nenumărate ori și cred că m-a șocat teribil, pentru că am zăcut pe podea tot restul zilei. Mă scuzați… Am înțeles că vorbeau despre fiul meu, așa că am contactat de îndată administrația universității și ei m-au plimbat de colo-colo, căci nimeni nu voia să aibă de-a face cu mine. Așa că m-am urcat în mașină și am mers în San Diego pentru întreaga lună octombrie din 2009. Am mers direct în campusul universitar, pentru că în articol vorbeau despre antene GSM. Am mers acolo și am văzut un stâlp uriaș de antene, amplasat în afara clădirii, exact deasupra reședinței Nasatir și a camerei 131, unde erau toți acești copii, şi unde toţi ajungeau să sufere de tumori pe creier. Fiul meu, Rich Farver, a murit pe 11 octombrie 2008. El locuia în reședința Nasatir, camera 131. Profesorul Charles Cutter a murit pe 19 iunie 2008, tot în reședința Nasatir, la camera 131. Lou Terrell, diagnosticat cu limfom canceros primar în 2008, a locuit în camera de lângă camera 131. Dwight Anderson a murit în 2008, la reședința Nasatir. Laurel Amtower a murit pe 29 august 2010. Richard Funston a fost şi el cazat în camera 131 din reședința Nasatir şi a murit. Cred că ar trebui să studiem aceste tehnologii de radiofrecvențe și să avertizăm publicul. Tot ce îmi doresc este ca părinții să știe, copiii să știe că toate aceste tehnologii sunt foarte periculoase. Și ele se află în multe campusuri universitare. Jurnalistul de la San Diego Tribune pe care l-am contactat m-a sunat acasă și mi-a spus că povestea nu va fi niciodată făcută publică în San Diego. L-am întrebat: «De ce?» și mi-a spus: «Pentru că sunt bani în joc». După ce am intervievat peste 70 de persoane din patru țări, fiind martorul emoțiilor intense provocate de atâtea vieți distruse, am ajuns să mă întreb dacă vom putea face vreodată ceva împotriva acestor corporații care sunt atât de puternice și atât de dornice să pună banii mai presus de viața însăși.“

O „inteligentă“, dar monstruoasă înşelătorie mondială

Companiile din domeniul electricității s-au lansat într-un act monstruos de înșelăciune. Ei spun una, dar primim cu totul altceva. Și aceasta este ca o formă de extorcare: „Fie luați energia de la noi în forma pe care vrem să v-o dăm, fie o să vă deconectăm!“ Aceasta este extorcare! Este o infracțiune penală. Apare firesc întrebarea – când se vor trezi, oare, oamenii la realitate? Bogătaşii fabrică o poveste care este ilegală, și noi ce facem? Este clar că ei or să continue tot așa, or să ne privească în ochi și or să ne mintă.

Ce putem să facem? Trebuie să știm cu toţii că putem schimba acele contoare și că trebuie să o facem. Aceasta este partea cea mai importantă, să schimbăm acele contoare, în cazul în care ele deja au fost instalate. Firmele de utilități publice au un mecanism legal numit „consimțământ implicit“, în care tăcerea noastră este de aur pentru ei. Dacă tăcem, le dăm consimțământul nostru. Dar acum nu ne putem permite să tăcem. Trebuie să acționăm. În felul acesta schimbăm regulile jocului. Aceste companii mizează pe acordul nostru tacit pentru campania lor de instalare a acestor contoare pe proprietatea noastră. După lege, avem cu toţii dreptul să refuzăm contorul inteligent, indiferent de motivul pe care-l invocăm. Dar ce s-ar petrece dacă mii sau zeci de mii sau milioane de oameni ar refuza cu toții? Sistemul ar cădea cu siguranţă într-o zi. Nimeni nu poate instala aparate de supraveghere ce emit radiații ucigaşe în casele tuturor, dacă oamenii își cer drepturile!

Trăim într-o perioadă foarte stranie a istoriei, în care firma distribuitoare de electricitate, care ar trebui să fie un inocent furnizor de curent electric, a devenit agresorul nostru. Și pentru a ne proteja, suntem nevoiţi să luptăm împotriva ei. Este nevoie să ne opunem, să luăm atitudine și să spunem răspicat: „Nu, aşa ceva nu este corect și refuzăm categoric să vă permitem să ne instalaţi acest aparat nociv!“ Aşa-zişii „iluminaţi“ încearcă, prin agenţii lor slugarnici plasaţi strategic în funcţii cheie în guverne, să instaleze cu forţa în casele noastre, ale tuturor, un aparat care transmite și receptează necontenit semnale radio, fără ca acesta să ne folosească la ceva, fără acordul nostru și fără să fi fost testat științific. Este o încercare fără precedent şi fără şanse de izbândă a corporatocraţiei tehnologice de a ne subjuga, îmbolnăvi şi controla ca pe o turmă de dobitoace cu faţă umană.

În final, vă oferim un semnificativ semnal de alarmă, un text-manifest adresat de către regizorul Josh del Sol tuturor oamenilor de pe această planetă:

„DRAGĂ BIG BROTHER,

Mi-ar fi plăcut să pot spune că te porți ca un frate, dar din păcate tu ai devenit un foarte rău «frate mai mare» ce este orwellian. Problema este că tu îți închipui că ai dreptul să iei decizii care dăunează calității vieților noastre, sănătății noastre și a copiilor noștri, pentru simplul motiv că tu ești responsabil cu distribuția resurselor energetice necesare pentru viața noastră. Nu contează ce motiv invoci. Nu există nicio justificare pentru instalarea forțată a unei tehnologii netestate și periculoase, și asta la scară mare. Iar istoria ne-a arătat că regretele tardive pentru efectele nocive pe care le au medicamentele și tehnologiile netestate asupra oamenilor nu mai ajută cu nimic. Nu ai destui bani pentru a răscumpăra tot răul pe care-l faci ființelor umane. De la efectele nocive cunoscute ale Organismelor Modificate Genetic la împiedicarea apariției noilor tehnologii de producere a energiei, la aparate de monitorizare și control care în plus au efecte nefaste netestate, tu ai creat probleme și apoi ne-ai silit să acceptăm false soluții în numele salvării planetei, al luptei împotriva terorismului sau al creșterii eficienței corporatiste. Chiar ai plasat lobby-iști de carieră și executanți corporatiști la conducerea agențiilor care ar fi trebuit să protejeze oamenii. Iar acum împânzești lumea cu aparatele de supraveghere și transmisie radio digitale care ne urmăresc mișcările, fără să ne spui măcar. Acesta este un atac premeditat asupra principiilor unei societăți libere și o încălcare a drepturilor noastre de a lua decizii. Nu ai dreptul să iei aceste decizii în locul nostru. Acționând astfel te-ai transformat dintr-un patron care ajută societatea într-un tiran ce acționează sub acoperirea «libertății corporatiste». Ai trecut de la fraternitatea umanității la «fratele mai mare» orwellian, care profită de încrederea și bunăvoința noastră pentru a obține bani și control totalitar.

Așa ceva nu mai poate fi acceptat! Tu și agenții tăi veți fi trași la răspundere financiar și juridic pentru acțiunile voastre, ca persoane fizice sau corporații. Scuza că ai executat pur și simplu ordinele nu îți va mai folosi la nimic. Suntem acum la un punct de răscruce, în care foarte mulți oameni, chiar și angajații tăi, care sunt implicați în campania ta de minciuni și pseudoștiință, încep să vadă mai mult, sunt inspirați să-și exprime părerea și să năruie visurile tale dictatoriale prin soluții curajoase și creative. Și acesta este doar începutul! Acționările în justiție împotriva companiilor care impun instalarea contoarelor așa-zis inteligente se înmulțesc. Dar, pe măsură ce începem să dăm la o parte vălurile, începem să realizăm că problema contoarelor pretins inteligente este mai degrabă un simptom decât o boală. Acum am înțeles în sfârșit și putem vedea ce se ascunde în spatele vălului.

Milioane de oameni au început să înțeleagă ce se petrece. Jocul a început și mingea este în terenul nostru. Avem o oportunitate extraordinară, dar trebuie să intrăm în joc. În timp ce făceam acest film, o parte din mine vroia să privească în altă parte și să pună la loc capacul cutiei pe care o deschisesem. Dar, când am realizat gravitatea problemei, m-am gândit la toți oamenii dragi din viața mea și am știut că trebuie să răspândesc informațiile cât de mult puteam. Indiferent de orientarea politică sau de credința noastră, suntem cu toții în aceeași barcă. Indiferent de motivul implicării în această mișcare, fie că a fost vorba de protejarea drepturilor, a intimității, sănătății, a siguranței ori a situației financiare, asta nu contează. Ceea ce are importanță acum este să lăsăm la o parte orice diferende și să oprim răspândirea și impunerea acestei tehnologii.

Singurii oameni care sunt în favoarea acestui program erau fie prost informați, fie beneficiază pe termen scurt de pe urma lui. În locul acestor contoare și rețele așa-zis inteligente, avem nevoie de oameni înțelepți care să vadă ce anume se petrece și să înțeleagă că ne stă tuturor în putere să îndreptăm această situație. Iar transformarea apare atunci când luăm hotărârea fermă: «Nu vom accepta aceste aparate în casele noastre!» De obicei, oamenii își pierd drepturile atunci când nu și le cunosc. Nu există nicio lege care să ne oblige să ne instalăm aceste contoare, chiar dacă firmele încearcă să intimideze oamenii ca să le accepte, ca și cum ar fi vorba de vreo lege. Pentru a ne afirma alegerea și pentru a ne proteja drepturile și sănătatea, este necesar să depunem o declarație de neacceptare a contoarelor așa-zis inteligente la distribuitorii de electricitate, altfel ei vor decide în locul nostru. Totul începe cu noi. Și nu suntem singuri. Peste tot în lume, aceasta este o perioadă de trezire spirituală. Este un val ce traversează planeta și inspiră milioane de oameni să se ridice împotriva guvernelor corporatiste corupte. Vălul iluziilor se ridică și noi ne regăsim vocea. Nu numai că putem să facem aceasta, dar este necesar să o facem. Împreună vom construi o lume mai sigură și mai prosperă. Pentru noi, pentru copiii noștri și pentru toate generațiile viitoare.“

Sursa: Departamentul Român de Informații

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top