Covid-19. Biserică pedepsită că a ținut slujba în pandemie. Fațada lăcașului a fost distrusă. Credincioșii, în stare de șoc

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Poliția olandeză investighează marți o explozie ce s-a produs la o biserică de lângă Rotterdam, care s-a deschis în weekend, sfidând restricțiile impuse de autorități pentru a lupta împotriva Covid-19.

Locuitorii din Krimpen aan den Ijssel au declarat că au fost treziți de o explozie puternică în jurul orei 4.30 (2.30 GMT) la biserica Mieraskerk, unde un jurnalist care încerca să relateze redeschiderea lăcașului de cult a fost atacat de credincioși.

„Nimeni nu a fost rănit în urma exploziei, dar fațada clădirii a fost avariată”, a declarat poliția pe Twitter, adăugând că „a început o anchetă”.

Potrivit presei olandeze, poliția crede că explozia a fost cauzată de niște artificii însă nu exclude și alte piste.

Guvernul olandez nu are voie să intervină în biserici sau să impună amenzi

Sute de credincioși au participat duminică la slujba din această biserică din Krimpen, în apropierea orașului portuar Rotterdam, în ciuda restricțiilor autorităților care limitează întrunirile la mai puțin de treizeci de persoane.

Datorită legilor privind libertatea de cult, guvernul olandez nu are voie să intervină în biserici sau să impună amenzi.

Un jurnalist de la RTV Rijnmond, care s-a aflat la biserică, duminică, a spus că a fost lovit cu picioarele și busculat de credincioși.

Un alt jurnalist de la media PowNed a fost lovit de o mașină în timp ce încerca să intervieveze, tot duminică, credincioșii în fața bisericii Sionkerk din orașul Urk (centru), scrie AFP.

Revolte pe „centura Bibliei”

Urk, care se află pe așa-numita „centură a Bibliei” unde biserica reformată ortodoxă olandeză este foarte influentă, a fost scena primelor revolte din ianuarie împotriva unui lockdown la nivel național menit să combată pandemia.

Un centru de testare Covid-19 a fost incendiat în același oraș, în ianuarie, în prima seară de confinare națională în Olanda.

Poliția olandeză a anunțat, luni, că a arestat patru persoane care au atacat jurnaliști în fața bisericilor care s-au redeschis în ciuda instrucțiunilor guvernamentale anti-Covid-19.

Olanda a anunțat marți că va prelungi până pe 20 aprilie măsurile restrictive în vigoare pentru combaterea pandemiei, care se agravează în regat, reducând în același timp cu o oră perioada interzicerii circulației, relatează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top