Covid-19| Nivelul anticorpilor scade semnificativ în primele trei luni de la vaccinare, spun cercetătorii israelieni

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Un nou studiu realizat la Spitalul Sheba din Israel arată că numărul anticorpilor scade în primele luni de după primirea celei de-a doua doze a vaccinului anti-Covid. Studiul, publicat în New England Journal of Medicine, a monitorizat 5.000 de cadre medicale timp de șase luni după ce au fost complet vaccinate. A fost observată o scădere clară și semnificativă a IgG și a anticorpilor neutralizanți în această perioadă.

Cercetătorii au raportat o scădere semnificativă în primele trei luni, urmată de o scădere moderată în următoarele trei luni. Femeile au dezvoltat, în general, niveluri mai bune de anticorpi decât bărbații și, prin urmare, au fost oarecum mai bine protejate.

Studiul demonstrează că, după șase luni, probabilitatea ca o tânără sănătoasă să-și piardă capacitatea de a neutraliza agentul patogen a fost de 2,5%, iar cea a unei femei de peste 65 de ani a fost de 6%; pentru bărbați, cifra se situează la 4%, respectiv 15%.

Citește mai mult pe site-ul Smart Radio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top