Covid-1984: Australia folosește recunoașterea facială și geolocalizarea pentru a supraveghea persoanele carantinate

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Guvernul Australiei de Sud, unul dintre cele șase state ale țării, a implementat o nouă politică prin care australienii trebuie să utilizeze o aplicație cu software de recunoaștere facială și geolocalizare pentru a dovedi că respectă carantina de 14 zile.

Un expert conservator a descris politica ca fiind „orwelliană”, dar a declarat pentru Fox News că reprezintă totuși o îmbunătățire față de actuala politică Covid-19. Australienii aleg în mod voluntar aplicația în locul măsurilor alternative de carantină.

Australia a interzis călătoriile internaționale, cu excepția cazului în care rezidenții au permisiunea de a părăsi țara. De asemenea, țara a restricționat sever călătoriile interne. Rezidenții trebuie să petreacă 14 zile în carantină, la întoarcere.

Aplicație orwelliană

Steven Marshall, premierul statului Australia de Sud, a decis lansarea aplicației de carantină la sfârșitul lunii august. Locuitorii care se întorc din New South Wales și Victoria, alte două state australiene, pot sta 14 zile în carantină la domiciliu dacă descarcă și folosesc aplicația „orwelliană”, dezvoltată de Guvernul Australiei de Sud, potrivit ABC News Australia. În caz contrar, trebuie să intre în carantină instituționalizată.

Aplicația folosește un software de localizare și recunoaștere facială pentru a urmări persoanele aflate în carantină. Software-ul contactează persoane la întâmplare, cerându-le să furnizeze dovada locației lor în termen de 15 minute.

„Nu le spunem cât de des sau când, sunt alesi în mod aleatoriu dar trebuie să răspundă în 15 minute”, spune Marshall.

Dacă rezidentul nu își poate verifica locația sau identitatea, Departamentul de Sănătate din Australia de Sud va anunța poliția, care va efectua apoi o verificare personală a individului carantinat.

Destinată celor care vor carantină la domiciliu

„Aplicația de carantină la domiciliu este destinată australienilor care au solicitat să facă parte din acest program. Dacă va avea succes, va ușura cu siguranță povara restricțiilor de călătorie asociate pandemiei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului pentru Fox News.

„Cred că este corect să-l descriem ca fiind orwellian, dar trebuie să înțelegem contextul” , crede Robert Carling, membru al Centrului de studii independente. „Este forma australiană de carantină la domiciliu, iar alternativa este forma de carantinare la hotel, sub paza poliției, pe care oamenii îl urăsc”.

„Carantina hotelieră este mult mai apăsătoare decât carantina la domiciliu, chiar dacă cea din urmă vine cu funcții de supraveghere orwelliene”, explică cercetătorul. Australienii trebuie să plătească pentru carantina hotelieră, care costă aproximativ 1.850 de dolari americani.

Zero cazuri Covid

Potrivit datelor Universității Johns Hopkins, Australia de Sud a raportat zero cazuri noi de Covid-19 după data de 23 august și zero decese după 12 aprilie. Australia de Sud are aproximativ 1,8 milioane de locuitori și este al cincilea cel mai mare stat australian.

Sursa: Smart Radio

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top