Criticul literar Nicolae Manolescu: E primejdios să amestecăm discuția despre educația sexuală cu cea despre LGBT

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


”E primejdios să amestecăm discuția despre educația sexuală în școală cu aceea despre LGBT, între altele” susține criticul literar Nicolae Manolescu în ultimul număr al ”României literare”.

”Discuțiile din ultima vreme referitoare la educația sexuală în școli au fost confuze. E cel mai delicat mod de caracterizare. Confuzia provine dintr-un amalgam: în același timp și laolaltă cu tema școlară, s-au băgat în discuție, pe șest, cum se spune, probleme sociale generale, cum ar fi homosexualitatea și posibilitatea căsătoriei între persoane de același sex, avortul, familia tradițională, un anume conservatorism ideologic și altele. Opoziția Bisericii la aceste tendințe a sporit dificultatea tratării firești a problemei. I-am auzit pe unii protestând plini de mânie contra predării… masturbării la clasele mici. Cine a susținut asta? Înainte chiar de a delimita subiectul propriu-zis, protestul e stupid. Cum a fost și „argumentul“ altuia, cum că, vezi Doamne, dacă taică-său ar fi fost homo, el, săracul, n-ar fi existat! Confuzia la care mă refer ar duce la eliminarea orelor de biologie din școli. La interzicerea unor romane și a unor opere plastice. Și la alte minunății de același fel” conchide cărturarul.

Sursa: inPolitics

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top