Crizele interne din USR-PLUS îi împing pe nemulțumiți spre Nicușor Dan

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Proba de foc pentru USR-PLUS. Demisii în lanț din USR și intenția celor plecați de creare a unui alt partid în jurul lui Nicușor Dan. În paralel, lupta pentru putere între USR și PLUS în perspectiva fuziunii riscă să ducă la o ruptură.

Conflictul mai vizibil dintre progresiști și care riscă să rupă Alianța se consumă între USR și PLUS. Respectiv cel al lui Dan Barna și grupul cu care acesta conduce USR contra lui Dacian Cioloș și PLUS.

Miza: șefia partidului rezultat în urma fuziunii dintre cele două partide care va avea loc la Congresul din toamnă. Orgoliile sunt mari și devin tot mai încinse. În interiorul USR a ajuns să se discute chiar despre o posibilă separare a celor două formațiuni, dacă Dan Barna nu reușește să se impună ca șef al partidului unificat, potrivit unor lideri progresiști.

Dacian Cioloș vizează și șefia viitorului USR-PLUS și candidat la prezidențialele din 2024

De ce? Pentru că Dacian Cioloș a furat startul încă din decembrie 2020 când a anunțat că dorește să candideze la prezidențialele din anul 2024. Intenția sa a fost actualizată în forță zilele acestea. În cadrul mai multor interviuri acordate mass-media, și-a extins opțiunile: candidat și la șefia partidului unificat care să-i întărească candidatura la prezidențialele din 2024.

Reacția celor din USR: PLUS are doar 5%

“Vrea să ne fure USR”, ”PLUS are doar 5%, USR este de trei ori mai mare” au fost mesajele centrale ale celor din USR de pe forumurile interne ale partidului ca reacție la intențiile partenerului lor, Dacian Cioloș. Mesaje care se propagă de la Centru spre organizații și care picură acid pe relațiile dintre useriști și plusiști.

Citește mai mult pe site-ul Evenimentul Zilei

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top