„Cultura anulării” lovește din nou: În Mexico City, statuia lui Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Autoritățile mexicane confirmă faptul că o statuie a navigatorului și exploratorului italian Cristofor Columb va fi înlocuită cu cea a unei femei indigene. În locul respectiv va fi plasată o sculptură a unei „femei olmece” a artistului mexican Pedro Reyes, spune primarul din Mexico City, Claudia Sheinbaum, potrivit BBC.

„Tocmai femeile indigene au avut probabil cea mai mare influență în istoria Mexicului și au fost cel mai puțin recunoscute.”, spune ea.

Cristofor Columb, a cărui expediții de la finalul secolului al XV-lea au fost finanțate de Coroana Spaniolă, este văzut ca fiind un simbol al opresiunii și colonialismului, întrucât sosirea sa în America a deschis calea cuceritorilor spanioli.

În videoclipul de mai jos putem vedea cum protestatari agresivi dărâmă statuia lui Columb și o lovesc cu pietre, fluturând steagurile mișcărilor LGBT, „Black Lives Matter” și „Antifa”.

Statuia lui Cristofor Columb va fi „mutată într-un loc sigur, demn și adecvat”, potrivit Institutului Național de Antropologie și Istorie (INAH). Autoritățile au retras statuia în octombrie 2020, astfel încât lucrarea să fie „îngrijită de personal specializat în conservare și restaurare”.

Dar, în loc să o reinstaleze în același loc, va fi trimisă într-un alt cartier al capitalei, pentru a elimina „riscurile privind această piesă de importanță artistică și istorică”.

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top