Cum recunoaștem tromboza. Semnele la care să fim atenți dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca (Video)

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Agenția Europeană a Medicamentului a făcut publică o listă cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca.

Așadar, cei care s-au imunizat cu prima doza din acest ser, este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne: dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot apărea în primele doua săptămâni după vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat așadar că rapelul cu AstraZeneca vă fi anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doza.

Dr. Valeriu Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză

„Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri Valeriu Gheorghiță. 

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză.

Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat doctorul Valeriu Gheorghiţă, informează Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top