Cum se șterge la fund ministrul Vlad Voiculescu (USR) cu legea

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


„Asta e una dintre frustrarile mele, ca nu se discuta pe fond. Pe fond, lucrurile scrise in acel ordin sunt cat se poate de corecte si de benefice interesului public. Pe forma, sa spunem ca ar fi fost o problema, dar nu acest lucru era cel mai important pentru că se rezolva in 15 minute”, a declarat Vlad Voiculescu la EuropaFm.

Declarația fostului ministru al Sănătății e stupefiantă. Recunoaște că există o problemă pe forma Ordinului, dar spune că nu ar fi important. Într-un cuvânt legea e facultativă, o respectăm când vrem noi…

Ordinul invoca in preambul un temei legal, art 57, alin 1 din Codul Administrativ.

Acel articol zice așa: ARTICOLUL 57

Actele miniștrilor(1) În exercitarea atribuțiilor ce îi revin, ministrul emite ordine și instrucțiuni cu caracter normativ sau individual.
Adică se invoca un temei legal, care apoi nu se respecta, deci e pus de forma… Sa fie un articol pus acolo. Apoi, un ordin de ministru/secretar de stat are un circuit intern de avizare. De la directia care îl inițiază, aviz juridic, alte avize și, in final, semnează demnitarul. Decizia asta, care trebuia sa fie ordin, a urmat acel circuit? S-a luat avizul juridic? 
În plus un ordin contine întotdeauna un articol care spune ce structura duce la îndeplinire prevederile respectivului ordin, cine este responsabil din aparatul de lucru al ministerului ca de asta exista. Aici nu există. Se scrie doar “decizia se comunica”, dar cine o comunica concret? Responsabilul?

Sursa: Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top