„Dacă ai câștiga 20 de milioane de dolari la loto nu ai fi mai fericit”, spune un profesor de la Harvard. Cele 4 lucruri legate științific de fericire

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ce ne face fericiți în viață? Pare o întrebare simplă, dar este una cu care ne trezim în fiecare zi. Unul dintre conceptele cele mai dezbătute este dacă fericirea este legată de bani și posesiuni materiale. Dr. Sanjiv Chopra, profesor de medicină la Harvard Medical School, spune că nu. „Un câștig de 20 de milioane de dolari la loto nu te va face mai fericit. Cercetările au arătat că, după un an, câștigătorii la loterie revin la nivelul de bază al fericirii. Unii sunt chiar mai puțin fericiți”.

„Câțiva și-au cheltuit banii pe vile sau mașini elegante. Poate că au cheltuit tot pe jocuri de noroc. Dar chiar și așa, după trei luni, este doar o casă, este doar o mașină drăguță. Te obișnuiești cu asta”, spune Chopra, care a scris o serie de cărți despre fericire. El numește acest fenomen « adaptare hedonică » , un concept care se referă la tendința generală a oamenilor de a reveni la un anumit nivel de fericire în ciuda suișurilor și coborâșurilor vieții.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top