Dan Diaconu: Cum e războiul?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Majoritatea covârșitoare a oamenilor au o impresie deformată despre război. Trăind cu imagini fabricate prin studiourile TV sau de film, mulți cred că războiul e o chestie de alegere. Ca să nu mai vorbesc că există chiar și categoria celor care cred că războiul e ceva „cool”. Desigur aceștia fac parte dintre prostovanii cei mai mari. Dar asta nu înseamnă că oamenii de azi mai au habar ce-i acela un război. Mă rog, nu cei de prin zonele noastre.

Cei mai mulți cred că la război te duci că vrei. Alții au impresia că oamenii de acolo sunt animați de sentimente puternice, că luptă pentru idealuri mărețe, că-și caută gloria și împlinirea. Toate acestea sunt false, dragii mei. 

Există un singur cuvânt care caracterizează războiul. Un singur cuvânt care descrie exact ceea ce este un război. Iar acel cuvânt, în mod surprinzător este banalul absurd. E singurul cuvânt care ne descrie ceea ce este războiul de un secol încoace. 

Citește mai mult pe site-ul Trenduri Economice.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top