Dan Motreanu (PNL): Multinaționalele cu venituri de peste 750 de milioane de euro vor publica suma impozitului pe care o plătesc

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) salută adoptarea de către Parlamentul European a directivei care dă undă verde noilor norme care obligă marile companii multinaționale să publice impozitele plătite în fiecare țară a Uniunii, pentru a preveni evitarea obligațiilor fiscale. Astfel, se pune capăt unui proces legislativ îngreunat timp de cinci ani de câteva guverne europene.

„Am adoptat astăzi în plenul Parlamentului European o directivă prin care societățile multinaționale și filialele lor cu venituri anuale de peste 750 de milioane de euro – și care sunt active în mai mult de un stat membru al UE – vor trebui să publice suma impozitului pe care o plătesc în fiecare stat membru. Aceste informații vor fi, de asemenea, puse la dispoziția publicului pe internet.Jurisdicțiile fiscale acoperă un teritoriu definit, în timp ce profiturile unei întreprinderi multinaționale se deplasează de la o jurisdicție la alta”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Citește mai mult pe site-ul Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top