Dan Șucu: Niciun partid din România nu e mai puternic decât birocrația

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ion Cristoiu a început, la AlephNews, o serie de interviuri cu oameni de afaceri. Interviuri realizate altfel, care nu poartă amprenta unei emisiuni publicitare, cum sunt majoritatea în presă. Dincolo de „omul bogat și realizat”  jurnalistul caută, iscodește, scoate la lumină acele amănunte care determină telespectatorul să fie atent. Primul intervievat a fost Dan Șucu,  proprietarul Mobexpert.

Ion CristoiuDomnule Dan Șucu, bine ați venit la „Interviurile lui Cristoiu” la Aleph News! Sunt un om curios și nepricepându-mă absolut deloc la afaceri vreau să discut cu mai mulți oameni de afaceri din România despre problemele capitalismului la ora actuală. Nu puteam să încep cu altcineva decât cu domnul Dan Șucu, domnia sa este un exemplu de capitalist care a pornit de la un mic magazin și a ajuns la un imperiu.
Prima întrebare. De ce în România nu avem mai multe asemenea destine?

Dan Șucu: În primul rând, mulțumesc frumos pentru invitație și pentru cuvintele de apreciere și sunt onorat să fiu primul dintre capitaliștii cu care discutați, dar nu sunt de acord cu dumneavoastră că n-ar exista în România tipul acesta de om de afaceri, care să aibă un succes personal pe un termen mai lung și din ce în ce mai vizibil. Adică, vă dau încă cel puțin patru-cinci exemple. Îl aveți pe Dragoș de la Dedeman, care se luptă cu cele mai mari rețele de Do it yourself din Europa și câștigă. Pe plan local, e adevărat, dar câștigă. Îl aveți pe Ostahie de la Altex, cu cifră de afaceri de peste un miliard și tot așa, lider în domeniu în piața lui și firma noastră, lider în domeniu în piața ei. Mai există zona medicală, unde aveți cel puțin 3 lideri importanți. Mai există o grămadă de alte societăți de oameni care au început corect, pas cu pas, și care și-au văzut de treabă, fără să fie pușculița vreunui politician sau alte situații.

Citește mai mult pe site-ul cristoiublog.ro.

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top