De ce murim de cancer? Un produs chimic cancerigen se vinde la liber în România

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Este vorba despre un erbicid care se numeşte Roundup, este făcut pe baza controversatei substanţe „glifosat” şi este produs de grupul german Bayer. Compania a acceptat deja să plătească daune de 10,9 miliarde de dolari către reclamanţii din SUA, pe baza studiilor medicale legate de cancer.

Un erbicid folosit pe scară largă în România şi care se vinde la liber pe internet (se găseşte pe principalele site-uri de comerţ on-line, ca pesticid pentru grădinăritul ocazional) a declanşat un scandal mondial după ce sute de mii de clienţi din Statele Unite au reclamat în Justiţie că acesta ar avea efecte cancerigene. Majoritatea plângerilor se bazează pe o serie de studii medicale (cu girul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii) din care rezultă că substanţa activă din produsul comercial Roundup (se numeşte glifosat) fabricat de concernul german Bayer (prin subsidiara Monsanto din SUA) ar putea provoca boli autoimune deoarece se acumulează rezidual în legume şi fructe. Scandalul a dus la o scădere importantă a preţului acţiunilor Bayer, motiv pentru care compania a decis să ajungă la o înţelegere cu reclamanţii (circa 125.000 de plângeri).

Citește mai mult pe site-ul 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top