De la Bruxelles ne salută, zâmbăreț și fericit, eurodeputatul român Siegfried Mureșan. Vrea să bage pe gât românilor din Basarabia „egalitatea de gen”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


„Salut ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, scrie el într-o postare pe Fb în calitatea lui de „președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova”.
„Convenția de la Istanbul este primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor”, ne explică grijuliu fericitul eurodeputat.
Atenție mare, Siegfried de la Bruxelles ne avertizează ca să ținem bine minte: „primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic”!
În fapt, ce ni se bagă „obligatoriu” pe gât?

Deși la prima vedere scopul urmărit de autorii documentului în cauză este unul salutar, Convenția de la Istanbul este una extrem de problematică, pentru că nu se constituie într-un răspuns adecvat la fenomenul violenței domestice, ci multiplică mijloacele legale de redres, fapt ce generează o lipsă de previzibilitate legală, o confuzare a victimelor care nu ar mai ști la ce mecanism legal să recurgă!

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top