Demiterea Renatei Weber și o concluzie: România – condusă de habarniști ai legii

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


La vreme de pandemie, o problemă arzătoare pe agenda noii puteri e demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, pe motiv de abuzuri în funcție. O procedură care nu ar trebui să constituie o problemă într-un stat democratic, cu o singură mențiune: dacă se respectă legea. Iar puternicii zilei, cu Ludovic Orban în frunte, ne arată că habar n-au de legi, necum să le mai și respecte, lucru extrem de grav, în opinia noastră. Mai pe scurt, Orban & comp vor să o demită pe Weber din funcție printr-o procedură inexistentă în legislație.

Să amintim, întâi, câteva fapte din vremuri vechi.

Prin decembrie 2007, după demisia lui Tudor Chiuariu, liberalul Ludovic Orban asigura românii că succesorul ideal ar fi fost Renate Weber, constatând cu regret că deși ar fi fost: „un bun ministru al Justiţiei, a ales să-şi îndeplinească mandatul de europarlamentar”.

Doi ani mai târziu, același Orban ne anunța că Renate Weber primise, alături de Norica Nicolai, de la PNL, sarcina extrem de importantă de a pregăti desființarea demersului ”ilegal și imoral” al premierului Emil Boc de a modifica fără dezbateri publice Codurile penale.

Citește mai mult pe site-ul inPolitics

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top