Deputat USR, acuzat de xenofobie. Emanuel Ungureanu (USR), atac la președintele Klaus Iohannis

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Deputat PNL Alexandru Muraru le solicită liderilor USRPLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, să se disocieze de afirmațiile cu tentă xenofobă si calomnioasă ale deputatului USR Emanuel Ungureanu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Liberalul susţine că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Alexandru Muraru precizează într-un comunicat că declarația xenofobă a „deputatului Emanuel Ungureanu denotă o crasă lipsă de cultură politică și educație. Acea trimitere în limba germană (”Rușinos!Schamlos”) la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, într-un atac pretins politic, este de natură să intimideze și să stigmatizeze social pe criterii etnice.

Într-o țară în care discursul etnicist și discriminatoriu, bazat pe ideologii șovine și xenofobe, a lăsat traume atât de adânci în societatea românească, o astfel de declarație trebuie repudiată cu fermitate.

De aceea, le solicit domnilor Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinți ai alianței USR-PLUS, să se disocieze de acest discurs și de afirmațiile deputatului Ungureanu, care alimentează tendințele xenofobe și de ura inter-etnică.

Totodată, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că acest comportament public intră sub incidența art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, în sensul că ”vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”, informează PSNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top