Deputatul Iulian Bulai (USR) vrea femei preoți, dând-o exemplu pe cumnata sa: Hai că se poate!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Deputatul USR, Iulian Bulai, continuă cu postările pe teme religioase care scandalizează opinia publică.

După ce de Crăciunul trecut a spus despre Maica Domnului că este „o mamă surogat”, demnitarul de la USR a făcut acum o pledoarie pentru preoția femeilor.

El a dat-o exemplu pe cumnata sa, care ar fi, după spusele USR-istului, preot paroh într-o altă țară. Acesta a spus că episcopul locului unde „preoțește” doamna respectivă este tot femeie.

„Să rămână aici: cumnata mea (sora soției) este preot luteran. Nu preoteasă, adică soția unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriași și permis de conducere.
Episcopul ei este tot o doamnă.
Cumnata mea oficiază liturghii, căsătorii, botezuri, înmormântări. O tipă modestă, empatică și care unește o mică comunitate în jurul ei.
În altă țară. În aceeași religie.
Hai că se poate”, a scris el pe facebook. Conform PS News, soția lui Bulai este jurnalist în Norvegia.

În Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică doar bărbații pot fi preoți. Răspunzându-i lui Bulai, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu a scris:

„ei, dacă se poate…mergeți acolo. Drum bun!”.

De altfel, majoritatea comentariilor sunt negative. Iată câteva dintre cele mai apreciate:

„Continuați așa, băieți! Alte mandate nici că mai vedeți, profitați cât puteți că nu mai e mult!
N-am crezut că o să zic așa ceva vreodată dar decât USR, la alegeri, mai bine partida Rromilor, PRM, AUR, sau ăia care cred că Pământul e plat.
Mult pa!” – Bogdan Barbu.

„Domnule deputat, nu ne lăsați asa. Spuneti-ne si unde oficiază cumnata dvs. Poate sunt doritori să fie căsătoriți de o femeie si la noi cum nu se va întâmpla asta sa aiba cum da de ea. Iar noi sa le uram drum bun. Multumim” – Paul Gabriel Andrei.

„Alo, vezi că e cam ciudat să dai creștinilor lecții de creștinism. E ca și cum ți-am spune noi cum să-l călărești pe Kemal. La comisia de cultură e un arogant care nu prea știe să respecte cultura altora. Hai că se poate!”, a răspuns și Mircea Gheorgheosu, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top