Radu Ciornei (USR) spune că nu este necesară purtarea măștii în aer liber dacă se poate păstra distanța

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Dr. Radu Ciornei, deputat USR-PLUS, cercetător în microbiologie, imunologie și genetică moleculară, este de părere că ar trebui să renunțăm la purtarea măștii în aer liber începând din luna mai.

„Părerea mea este că trebuie să ne punem masca pe stradă doar în momentul în care distanțarea socială nu mai este posibilă. De exemplu, suntem la o coadă în aer liber, ne cumpărăm pâine sau covrigi sau la o trecere de pietoni și vedem că în jurul nostru nu este 1 metru sau 1 metru și jumătate între persoanele de acolo. Atunci trebuie să scoatem masca din buzunar și să ne-o punem pe față. Însă, în restul situațiilor, când mergem pe stradă de unii singuri, la o distanță suficientă, repet, începând de când temperatura va ajunge la 20 de grade, nu cred că este necesară purtarea măștii”, a spus Radu Ciornei pentru Digi24.

Radu Ciornei este deputat USR PLUS de Suceava, iar anul trecut, liderul USR Dan Barna anunța că face parte din celula de criză a USR PLUS care căuta „soluții adaptate nevoilor țării noastre” în combaterea epidemiei de coronavirus. Acum, este membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților și este secretar al Comisiei pentru știință și tehnologie.

Reamintim că AUR a depus un amendament privind eliminarea obligativității măștii în aer liber la  proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, precum și pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

În altă ordine de idei, Radu Ciornei spune că numărul de cazuri a crescut din cauza deschiderii școlilor.

La începutul anului, imunologul Radu Ciornei spunea că cel puțin 1 din patru români a avut Covid-19, notează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top