Desființare SIIJ. Procuror închis 113 zile în ancheta DNA, achitat pe ”fapta nu există”, redus la tăcere de PNL-USR

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, i-a spus președintelui Comisiei Juridice, Mihai Alexandru Badea, de la USR Plus, că este invitat în ședință, dar că merită să-l asculte, fiind singurul care a avut calitatea de procuror și de inculpat. 

”Mai întâi asociațiile profesionale și apoi celelalte intervenții” a spus Mihai Alexandru Badea. Ulterior, n-a mai fost lăsat să intervină și s-a produs o ceartă în Comisie. 

În cele din urmă a intervenit, dar i s-a tăiat microfonul, asta deși procedura este discutabilă. În timp ce unii parlamentari au susținut că participarea înseamnă simpla asistare (oricine poate asista astfel, online, stând pe site-ul Camerei Deputaților n.r.) , alții au susținut că participarea înseamnă participare activă, având dreptul la luarea de poziție, acesta fiind și scopul invitării unei persoane de către un membru al Comisiei. 

Fostul procuror Liviu Tudose a spus că vorbește pentru a fi ascultat și a nu se repeta situația lui. Au fost intervenții de la partidele aflate la Putere: ”Vă adresăm rugămintea să nu-l lăsați să-și continue discursul”, ”Vă rog să dați curs regulamentului”. 

Liviu Tudose a fost arestat timp de 113 zile într-o anchetă DNA și apoi a fost achitat pentru că ”fapta nu există”. Ministrul Justiției, Stelian Ion, nu era străin de cazul fostului procuror, care i-a scris acestuia, criticând desființarea SIIJ. 

Afirmațiile lui Liviu Tudose, precum ”am fost arestat 113 zile, nu o să insist cu ce înseamnă o zi de arest la Câmpina, cu ce înseamnă dormit pe saltele ude, cu purici, cu criminali băgați în cameră”, ”e vorba despre modul în care au fost administrate probele, despre probe secrete”, au dus la închiderea microfonului acestuia, care a acuzat ”călcarea în picioare a unor instituții”. Parlamentarii Puterii au cerut închiderea microfonului, iar președintele Comisiei s-a conformat, relatează DC News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top