Deși recunoaște că produce cheaguri de sânge letale, Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă vaccinarea cu AstraZeneca

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a reiterat vineri, după un nou studiu, că beneficiile vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca au crescut odată cu înaintarea în vârstă şi au continuat să depăşească riscurile, precum cazurile de cheaguri de sânge, relatează AFP şi Reuters.

Comisia Europeană a cerut EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, în timp ce Danemarca a retras acest ser din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza temerilor legate de efectele secundare.

Studiul „a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta”, a declarat agenţia europeană într-un comunicat.

„Beneficiile Vaxzevria depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă”, a adăugat EMA, scrie agerpres.ro.

Analiza realizată de un comitet al EMA a stabilit că reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, a precizat autoritatea europeană de reglementare.

AstraZeneca şi Johnson&Johnson, două vaccinuri anti-COVID19 bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat recent că cheagurile de sânge ar trebui listate ca un efect secundar „foarte rar” al vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson&Johnson împotriva COVID-19, scrie publicația Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top