Designer-ul francez Pierre Cardin a murit la venerabila vârstă de 98 de ani

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Pierre Cardin, designer-ul vizionar și pionierul licențierilor care a inventat afacerile în modă așa cum se desfășoară astăzi, a murit la vârsta de 98 de ani. Moartea sa a fost confirmată de Academia Franceză de Arte Plastice. Familia sa a spus, potrivit Agence France-Presse, că a murit la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris.

Născut pe 7 iulie 1922 în Veneția, Cardin era cunoscut pentru flerul său pentru afaceri și proiectele sale din epoca Space Age. Site-ul său oficial menționează: „Lumea lui Pierre Cardin are nenumărate fațete, este atât flexibilă, cât și avangardistă. Modă, accesorii, bijuterii, parfumuri, mobilier, costume de teatru, veselă și chiar restaurantele Maxims … aceasta este lumea inovatoare a brand-ului Pierre Cardin. Totul reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație pentru designer: stilul de viață din Japonia și China anilor ’60 și ’70, toate întâlnirile uimitoare și neobișnuite, viața de zi cu zi, dar și evoluția și revoluțiile sociale, culturale și industriale. Fiecare dintre colecțiile sale este o dovadă a unui apetit acerb pentru experimentare”.

Citește mai mult pe site-ul ELLE

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top