Deutsche Welle, verdict amar în scandalurile coaliției PNL-USRPlus din România: Nu există responsabilități, ci doar funcții

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


”Pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor nu va plăti nimeni, deși premierul aștepta să vadă „dacă mai este onoare în România”. Managerul Ioan Stoica, considerat un foarte bun chirurg, aflat în funcție de mai mult de 20 de ani, s-a opus cât a putut transformării spitalului său în spital Covid, după ce șeful DSU, Raed Arafat, a luat această decizie, contrasemnată și de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Spitalul de Ortopedie Foișor nu se află în subordinea ministerului de resort, ci sub Primăria Capitalei, unde Nicușor Dan ar putea fi pus și el pe lista celor culpabili. Liberalii au vrut să se folosească de spectacolul cinic de la Foișor pentru a-l demite pe Voiculescu, dar liderii USR-PLUS l-au apărat bine și, în loc să existe o discuție despre cum au ajuns bolnavii în stradă, a fost un duel politic între partidele din aceeași coaliție” scriu analiștii siteului german Deutsche Welle.

Niciun vinovat pentru incendiile din ultimele luni

”Oricum, birocrația bine ramificată e gândită special astfel încât să nu existe responsabilități, ci doar funcții. Încâlceala aceasta se pretează jocurilor politice, sabotărilor, învinuirilor gratuite, duplicităților, dar în niciun caz excesului de onoare. Cine să-și asume erorile făcute în această criză pandemică, devreme ce administrarea ei se face pe atât de multe planuri: Ministerul Sănătății, DSU aflat în subordinea MAI, MApN prin Campania de vaccinare, primăriile care au în subordine diferitele spitale.
Pentru incendiile care au omorât pacienți în ultimele șase luni nu și-a asumat nimeni responsabilitatea și nici nu există deocamdată vinovați. Nici la Spitalul Victor Babeș din București, unde luni seara au murit trei pacienți, nu există vinovați. Nici la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, unde în ianuarie au murit patru oameni într-un incendiu și încă alții după, nu există încă responsabili, și nici la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au murit 10 persoane” se mai arată în material, scrie inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top