Diaspora bulgară a măturat partidele tradiționale. Formațiunea politică ”Există un astfel de popor”, un fel de AUR românesc, este marele învingător

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, la ora 10:30, cele mai multe voturi ale bulgarilor din străinătate au mers către formaţiunea politică „Există un astfel de popor” – 30,13%, urmată de Bulgaria Democrată – 17,5%.

Surpriza alegerilor este noua formaţiune populistă și anti-elite „Există un Astfel de Popor” (ITN) condusă de cântăreţul şi moderatorul de talk-show-uri tv Slavi Trifonov, cunoscut pentru criticile sale vehemente împotriva guvernului clasată pe locul 2 la nivel național și detașat pe locul 1 în diasporă. ITN este considerat AUR-ul românesc.

În diasporă, partidele tradiționale au obținut: GERB al premierului în exercițiu Borisov numai 8,7%, iar socialiștii cu 6,47%.

Pe locul al treilea se află Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi cu 13,97%.
Coaliţia GERB-Uniunea Forţelor Democrate a primit 8,7% din voturile bulgarilor din afara graniţelor ţării, Văzrajdane – 7,31%, Partidul Socialist Bulgar – 6,47%, Uniunea Naţională Bulgară – 5,25%, „Ridică-te! Mutrele criminale, afară!” – 4,22% şi VMRO – 1,57%.
Bulgarii din străinătate au votat într-un număr record de secţii – 464 în 69 de ţări. O secţie de votare din Franţa nu a fost deschisă în ziua alegerilor, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. În anumite locuri, cetăţenii bulgari din străinătate nu au reuşit să voteze, din cauza cozilor formate în faţa secţiilor de votare, notează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top